Ligue 1, Tippetips: Uten Zlatan kan PSG få trøbbel


Ukens store nyhet var selvsagt Paris Saint-Germains overbevisende seier over Chelsea i kvartfinalene i Champions League. Den franske hovedstadsklubben måtte imidlertid tåle at Zlatan Ibrahimovic pådro seg en skade i kampen mot Mourinhos gutter. Svensken kan meget vel være ute i et par uker.

Lederlaget i Ligue 1 er likevel 13 poeng foran Monaco, etter at sistnevnte overraskende gikk på et 0-1 tap mot Evian forrige helg.

PSG 1.27, Uavgjort 5.35, Reims 12.00

 

PSG kunne feire onsdagens 3-1 seier over Chelsea i Champions League. Lederlaget i Ligue 1 dominerte kampen mot Premier League-laget, og er skyhøye favoritter til å avansere til semifinalene før returoppgjøret på Stamford Bridge tirsdag. Før den tid er det hjemmekamp mot Reims.

Med 13 poeng ned til Monaco, akter sikkert ikke PSG legge altfor mye i denne kampen. De regjerende mesterne er fremdeles ubeseiret i seriesammenheng på Parc des Princes - hvor de ikke har tapt siden november 2012. Klubben ønsker naturlig nok ikke å ødelegge den flotte statistikken, men fokus ligger uansett på oppgjøret mot Chelsea. Denne kampen er så visst ikke øverst på Laurent Blancs prioriteringslista, og treneren akter å foreta store utskiftninger i laget.

Ibrahimovic' fravær vil merkes. Den svenske landslagsspilleren pådro seg en skade i kampen mot Chelsea, og er ute i noen uker melder klubben. Vi vet alle hvor viktig Ibra er for PSG (41 scoringer på sine 37 seneste kamper), men PSG beviste onsdag kveld - da spissen uansett leverte under pari - at de klarer seg fint uten ham.

Den enes død, den andres brød. Edinson Cavani blir dermed endelig å finne sentralt i angrepet, en posisjon han har verket etter å få spille i (heller enn på høyresiden). Cavani er en ganske annen spiller enn Ibrahimovic, men kvalitetene hans passer lagkameratene godt.

Vi kan i tillegg forvente at Thiago Motta og BLaise Matuidi får hvile, mens Marco Verratti er ute med karantene uansett. Yahon Cabaye, Adrien Rabiot og Javier Pastore vil etter alle solemerker få plass i startelleveren. Lucas Moura starter på topp, selv om Jeremy Menez også har muligheter til spilletid. I forsvarsrekka får Marquinhos tillit, mens Lucas Digne etter alle solemerker også får sjansen.

Alle disse endringene til tross er PSG fremdeles er sterkt lag. De har rikelig med kvaliteter i troppen, men jeg tror problemet ligger i hodet på spillerne. Dette oppgjøret går nemlig av stabelen kun tre dager før oppgjøret mot Chelsea.

Reims befinner seg på syvende plass, og er på alle måter en tøff motstander på fremmed gress (5-6-5). Laget er relativt solide bakover på banen, og generelt vanskelig å bryte ned. Laget er i tillegg alltid gode på overganger.

Gjestene vil trolig like utsiktene til å få med seg noe fra lørdagens kamp mot PSGs B-lag. Jeg tror faktisk at de kan sikre seg et poeng, ettersom PSG har tankene på Champions League-oppgjøret neste uke. Uavgjort vil overraske, men er abolutt mulig.

Cavani er favoritt i markedet for første målscorer med 3.60 i odds. Mitt beste tips er imidlertid at hjemmelaget scorer Under 1.5 mål til 2.60 i odds. 

Resultattips: PSG 1 Reims 1 til 9.50 i odds