Ligue 1, Tippetips: PSG vs Lorient


PSG – Lorient – Fredag 20.30 norsk tid

PSG tapte sesongens tredje kamp i borteoppgjøret mot Bordeaux forrige søndag (2-3). 

Altfor utslitt etter Champions League-strabasene, ikke tilstrekkelig fokusert og underlegen mot et veldig godt Bordeaux-mannskap - de regjerende mesterne tapte uansett i kampens siste minutt. Zlatan Ibrahimovic har imidlertid skapte større røre ved å fornærme den ganske franske nasjonen. 

Det var naturlig nok en kveld som Laurent Blanc & Co vil ønske å glemme kjappest mulig. Uavgjort mellom Marseille og Lyon (0-0) betyr likevel at hovedstadslaget ikke mistet i overkant mye terreng til lederlaget Lyon. Parc des Princes-klubben befinner seg kun to poeng bak, og seier over Lorient fredag kveld tar dem opp på tabelltopp - om enn kun frem til Lyon møter Nice lørdag. 

PSG ønsker å legge press på Lyon, og en hel uke til forberedelser til oppgjøret mot Lorient er selvsagt av det gode for Blanc. Spillerne har fortjent en pust i bakken, og bør samtidig ha hatt tid til å fordøye skuffelsen fra møtet med Bordeaux. David Luiz, Marquinhos, Serge Aurier og Yohan Cabaye er alle ute med skader - i likhet med Lucas. Den øvrige troppen er derimot frisk og rask. 

Blanc, som foretok en rekke rokeringer i laget til møtet med Bordeaux, akter å sende utpå et toppet mannskap fredag. Camara tar plass sentralt i forsvar i tospann med Silva, mens Var der Wiel blir å finne på høyrebacken. Cavani er tilbake i angrep sammen med Ibrahimovic og Pastore. 

PSG er fremdeles ubeseiret på eget gress denne sesongen - samtlige turneringer medregnet. Selv om de ikke alltid spiller overbeviende, har de altså et skikkelig momentum hjemme på Parc des Princes. Tapene har som kjent kommet på bortebane mot Guingamp, Bastia, Bordeauz og Barcelona. Pariserne stiller med selvtillit her, og har ingen grunn til å frykte Lorient. 

Gjestenes borteform er alt annet enn imponerende, noe 4-0-10 illustrerer greit. Klubben kjemper fremdeles for å unngå nedrykk, der de befinner seg på 15. plass i Ligue 1. 

Forrige helgs seier mot Caen var uansett en vitamininnsprøytning - en gevinst som satte punktum for to strake tap. Laget har nå fem poeng ned til Toulouse på 18. plass, men de er åpenbart på det rene med hvilken vrien oppgave de har foran seg i Paris fredag. 

Lorient forventer garantert ikke å ta med seg noe fra dette oppgjøret, og det gjør ingen andre heller. Gjestene kan således spille uten press, og forsøke å ta PSG på overganger. Lorient må imidlertid klare seg uten sin beste spiller - Raphael Guerreiro - noe som er en strek i regningen. 

Bortelaget har slitt i møte med divisjonens sluggere denne sesongen: I løpet av 13 kamper mot de ni topplagene i Ligue 1 er utkommet 2-3-8. Jeg tror det blir et nytt tap fredag. 

Beste Spill: PSG vinner begge omgangene - 2.60

Resultattips: PSG 3-0 Lorient 0 - 8.00