Ligue 1, Tippetips: PSG vinner i serieavslutningen!


Vi har kommet til siste serierunde i den franske Ligue 1. Paris Saint-Germain er allerede mestere, mens Monaco har sikret seg sølvet. Det er likevel mye på spill for Lille og Etienne i kampen om tredje plass, Lyon og Marseille kniver om femte, mens Sochaux og Evian sloss for fortsatt toppseriekontrakt. La oss begynne med gullvinnerne: 

PSG 1.26, Uavgjort 5.75, Montpellier 11.00

 

I forrige helgs Ligue 1-galla, vant PSG nesten rubb og rake: Zlatan Ibrahimovic tok prisen som beste spiller. "Årets Unge Spiller" tilfalt Marco Verratti, "Beste Keeper" ble vunnet av Salvatore Sirigu, mens "Årets Mål" gikk til nevnte Ibrahimovic for scoringer mot Bastia. Laurent Blanc gikk på sin side glipp av "Årets Trener" (vunnet av Lilles Rene Girard). 

Kvelden i forveien hadde klubben feiret seriemesterskapet med still, da de overbevisende gjorde av med Lille. Hovedstadslaget fremstod effektive, solide og kliniske - og ikke minst: Det gir PSG mulighet til å slå to nye rekorder denne helgen. Flest ligaseiere i én og samme sesong (27 med seier lørdag), og flest poeng iløpet av en sesong (PSG har 86, som Nantes og Reims hadde på 60-tallet).

Motivasjonen skal det dermed ikke være noe å si på. De ønsker å runde av sesongen på best mulig vis hjemme mot Montpellier - et lag som har skapt problemer for dem denne sesongen. De spilte uavgjort på bortebane i første seriekamp (1-1), og tapte mot Montpellier i den franske cupen tilbake i januar (1-2). Å slå dem denne helgen vil være en god hevn for cupnederlaget.

Gjestene er på ingen måte Walkover-materiale. Montpellier er åpenbart klar over hvordan de skal spille mot PSG. De gjennomførte en perfekt kamp i cupen, og heller ikke tapt mot dem i seriesammenheng på de syv seneste innbyrdes. Men, de sliter med å vinne (kun tre gevinster på de tolv seneste - 3-5-4).

Ibrahimovic har ikke funnet nettmaskene i de fire seneste kampene - svenskens lengste måltørke i Ligue 1 - og vil garantert være lysten på å skrive seg inn i målprotokollen igjen lørdag. Thiago Silva går glipp av dette oppgjøret, og Ibra overtar dermed kapteinsbindet. Edinson Cavani bør være å se i startelleveren igjen, mens Yohan Cabaye og Gregory Van der Wiel er ute. I sesongens siste hjemmekamp - foran fullsatte tribuner - kan vi likevel forvente et sterkt hjemmelag.

Å skulle få med deg noe fra denne kampen vil bli vanskelig for Montpellier. Rolland Courbis' gutter er trygge, men har tapt sine to siste seriekamper - for første gang siden Courbis tok tømmene i desember. Nå som fornyet Ligue 1-kontrakt er i boks, sliter de åpenbart med motivasjonen.

Dette er et storoppgjør, og PSG er på det rene med at de må stille skjerpet. De har ikke glemt hvordan det gikk i januar. Remi Cabella er i storform om dagen, og har inkludert i Didier Deschamps' VM-tropp (stand-by). Den selvsamme Cabella scoret lagets siste to mål mot PSG i Ligue 1. Angriperens gode form til tross, jeg kan ikke se for meg at Montpellier slår PSG denne helgen.

Ibrahimovic er favoritt til å score kampens første mål til 3.30 i odds. Mitt beste tips er likevel Over 3.5 scoringer til 2.25 i odds.

Resultattips: PSG 3 Montpellier 1 - 10.50