Ligue 1, Tippetips: PSG kan reise kjerringa!


Lyon 4.50, Uavgjort 3.55, Paris Saint-Germain 1.80

I likhet med fjoråret, var det bråstopp for PSG i kvartfinalen av Champions League. Det var i sannhet en svak forestilling mot Chelsea tirsdag, hvor laget aldri kom i gang. Som et resultat måtte franskmennene konstantere at de var ute av turneringen,, noe som selvsagt var en stor skuffelse for hovedstadslaget.

Det betyr at de regjerende seriemesterne atter igjen må vende fokus tilbake på de gjenstående oppgavene: De kan ta et nytt seriemesterskap denne helgen - vel og merke dersom de slår Lyon og Monaco taper mot Rennes. Likeledes venter finalen i Ligacupen kommende helg når Lyon nok en gang står på motsatt banehalvdel på Stade de France.

PSG må klare seg uten Zlatan Ibrahimovic i lørdagens kamp. Vi så tirsdag akkurat hvor viktig han er for laget. PSG er slett ikke det samme uten svensken, selv om Edinson Cavani fungerte som erstatter.

Stade Gerland i Lyon er slett ikke et trivelig sted å reise til for PSG. Kun én seier på de åtte seneste besøkene er fasiten. De har imidlertid fordelen av at vertene var i aksjon så sent som i torsdagens Europa League-runde mot selveste Juventus. Det betyr følgelig to dager mindre til restitusjon enn PSG. 

Det er veldig viktig for PSG å slå tilbake (og med stil) etter Champions League-skuffelsen. Det var deres første tap etter 11 strake gevinster - samtlige turneringer inkludert. De har hatt lett spill i serien nesten hele sesongen, men dette ligger an til en skikkelig kamp. Lyon akter å gi PSG kamp til døra. Laurent Blanc vil trolig ikke foreta mange rokeringer i elleveren, sammenlignet med mannskapet som tapte på Stamford Bridge. Den forhenværende stopperkjempen er uansett under press, etter taktiske feilgrep i Vest-London.

På den andre side er Lyon nå ute av kampen om tredjeplassen (ni poeng bak Lille), men skulle gjerne ønske å gjøre det bedre enn erkerivalene St Etienne - hvis klubb befinner seg på fjerdeplass. Sistnevnte er nemlig ikke mer enn fire små poeng foran. 

Remi Gardes spillere har fortsatt å overraske alle. Dette til tross for at de må klare seg uten en rekke spillere (Clement Grenier, Yoann Courcuff, Guieda Fofana og Anthony Lopez). Likevel har de altså levert gode forestillinger på rekke og rad, både i Europa League og i Ligue 1. Det er like fullt ikke til å komme ifra at mannskapet begynner å merke den lange sesongen, noe som bevises gjennom to tap på de fire seneste Ligue 1-kampene (mot Monaco og St Etienne).

Seiere mot Guingamp og Valenciennes til tross; de trøbler alltid mot topplagene - mest på grunn av trenerens angrepsfilosofi. Nevnte vil nok en gang være samtaletema i morgen. Klubben kommer garantert til å gi alt, uten at jeg tror det holder helt inn. PSG vinner i et oppgjør med mange scoringer.

Cavani er favoritt som første målscorer til 3.80 i odds. Mitt beste tips er derimot Over 3.5 scoringer til 3.35 i odds.

Resultattips: Lyon 2 PSG 3 28.00