Ligue 1, Tippetips: PSG fokusert på Champions League!


Nice 8.50, Uavgjort 4.65, PSG 1.38

Paris Saint-Germain spilte slett ikke god fotball borte mot Lorient forrige helg, men maktet likevel å få med seg alle poengene på kunstgressen. Det var i sannhet en viktig seier, ettersom det tok klubben et steg nærmere ligaseieren. 

De regjerende mesterne spiller borte atter igjen fredag, og trener Laurent Blanc akter å foreta roteringer i mannskapet før oppgjøret mot Chelsea i Champions League kommende onsdag. Det betyr at Marquinhos, Lucas Digne, Lucas Moura, Yohan Cabaye, Adrien Rabiot, Christophe Jallet og selv Javier Pastore kan bli å se i startelleveren. Zlatan Ibrahimovic, hvis spiller helst ønsker å spille hver eneste kamp, kan også få tillit fra start - i likhet med Edinson Cavani - men de får uansett ikke 90 samfulle minutter.

Nice er slett ikke en lett oppgave for PSG. Klubben tapte på Nice' gamle stadion, og totalt har PSG kun vunnet én av de ni seneste bortekampene der. Tatt i betraktning alle endringene Blanc akter å foreta, kan det bli en vanskelig kveld for Pariserne.

Spillerstallen er imidlertid i sin livs form. De har aldri tidligere spilt med like my selvtillit og tilsvarende flyt som de gjør nå om dagen. De er mer dominerende enn tidligere - både på hjemme - og bortebane. De er vel og merke nødt til å begrense motstandernes sjanser.

De blottla seg i altfor stor grad mot Lorient, noe de også gjorde i forrige ukes hjemmekamp mot St Etienne (2-0). Nice vil sette dem på prøve defensivt sett, selv om hjemmelaget ikke er så sterke som da de vant i fjorårssesongen. 

Nice befinner seg på 11. plass i Ligue 1, og er i dytten etter tre kamper uten tap (2-1-0, inkludert seier mot Marseille). Klubben stod med 0-1-4 på de fem foregående.

Nice er opprømt over å skulle spille mot PSG. De slo hovedstadslaget forrige sesong, etter en aggressiv forestilling, og hindret dem fra å starte spillet fra forsvarsrekka. De vil håpe å kunne gjøre det samme fredag - foran et fullsatt stadion. 

Problemet for Nice, er at deres beste spiller - Dario Cvitanich - ikke er i form. Etter en god sesonginnledning med syv scoringer på de 12 første kampene, har han kun notert seg for to på de 14 seneste. Angriperen mangler selvtillit, mens ungguttene Alexy Bosetti og Neal Maupay gjør sine saker godt.

Jeg tror Nice vil evne å gjøre livet surt for PSG - spesielt dersom Thiago Motta og Marco Verratti ikke er å finne i startoppstillingen. Dette lukter uavgjort. 

Ibrahimovic er favoritt til å score kampens første mål (3.40), men mitt beste tips er at begge lagene scorer til 2.16 i odds.

Resultattips:  Nice 1 PSG 1 (8.50)