Ligue 1, Tippetips: Monaco slår tilbake mot Nantes!


Valenciennes 2.75, Uavgjort 3.20,  Lyon 2.60 – SPILL og SE Live på Unibet TV fra kl 17.00 søndag!

Lyon (i skrivende stund nummer fem på tabellen) tapte et nøkkeloppgjør søndag mot erkerivalen St Etienne (1-2). Utfallet gjør det så godt som umulig å ende på tredjeplass denne sesongen.

Klubben er likevel på vei mot Europa League, hvis turnering de fremdeles henger med i. Lyon møter nemlig Juventus i kvartfinalene - og deri ligger problemet. De pådrar seg nemlig slitne bein i disse europacup-kampene, noe som vil gjøre seg gjeldende atter igjen mot Valenciennes søndag.

Legg også til at Lyon har en rekke nøkkelspillere ute med skader; Clement Grenier, Milan Bisevac, Anthony Lopez og Gueida Fofana. Remi Garde har en tynn stall, og avhenger i stor grad av Befetimbi Gomis og Alexandre Lacazette i angrep. Duoen er de eneste spillerne som kan utgjøre en forskjell. Parhestene kombinerte pent i forbindelse med scoringen mot St Etienne forrige helg, hvor Gomis var tilrettelegger og Lacazette målscorer.

Lyon gjør det sjelden bra i Valenciennes: Klubben har kun vunnet én gang på de fem seneste bortekampene i seriesammenheng. Og de kan meget vel få slite mot et hjemmelag som kjemper om fornyet toppseriekontrakt.

Dette er på alle måter et viktig oppgjør for Valenciennes; der de ligger på 18.plass. For to uker siden tapte de mot tabelljumbo Ajaccio (2-3). De maktet deretter en oppløftende uavgjort (0-0) mot Montpellier på bortebane. Momentumet er dermed tilbake - selv om laget befinner seg fem poeng bak Evian - det nederste av lagene på trygg grunn. Med syv kamper igjen av sesongen (fire på eget gress) kan de fremdeles overleve. Det fordrer imidlertid poeng i søndagens oppgjør.

I Majeed Waris - den ghanesiske landslagsspissen - har Valeciennes en potensiell matchvinner. Angriperen har funnet nettmaskene 11 ganger etter overgangen i januar, og mannens fart og fysikk vil skape problemer for Lyon-forsvaret. Jeg har tro på at han scorer, og likeledes at han drar fordel av at Lyon-spillerne er slitne. Valenciennes akter uansett ikke å legge seg på rygg foran egne fans.

Waris og Lacazette er favoritter i markedet for første målscorere med 6.00 i odds. Mitt beste tips er likevel at Lyon går målløse av banen til 3.05 i odds, mens Waris som målscorer til 2.70 er interessant.

Resultattips:  Valenciennes 1 Lyon 0 til 9.00 i odds

 

Monaco 1.40, Uavgjort 4.25, Nantes 8.75 – SPILL og SE Live på Unibet TV fra kl 20.00 søndag!

Monaco var direkte svake forrige helg, da laget fra fyrstedømmet gikk på sesongens fjerde tap med 0-1 mot Evian. Klubben har tidligere møtt sine overmenn i Lille, Valenciennes og St Etienne. 

Claudio Ranieri valgte fullstendig feil taktikk fra start til mål. Den tidligere Chelsea-treneren valgte å stille med James Rodriguez på kanten, og sørget således for at den colombianske playmakeren ikke hadde noen innvirkning på kampen overhodet. Laget har slett ikke spilt godt de siste ukene, og var heldige som slo Lyon (3-2). Klubben slet i tillegg mot Sochaux (2-1), og synes ute av stand til å holde rent bakover.

Nå venter nok en vrien kamp. Laget har semifinale-oppgjør mot Guingamp i den franske cupen å ta hensyn til (10 dager til), men er nødt til å se opp for Lille, som ligger seks poeng bak på tredjeplass.

Monaco har problemer i de bakre rekkene. Ranieri har skjøvet Eric Abidal ut i kulden, og forsøkt Nicolas Isimat-Mirin og Aymen Abdennour ved siden av Ricardo Carvalho. Uten hell.

Søndag bør det likevel ligge an til en retur til den sedvanlige 4-4-2 formasjonen, bestående av en "diamant" på midtbanen med Rodriguez bak spissene Valere Germain og Dimitar Berbatov. Ranieri skulle selvsagt aldri ha foretatt endringer i taktikken forrige helg i utgangspunktet, og han er garantert klar over at eier Dimitry Rybolviev holder et våkent øye med resultatene.

Nantes - for tiden nummer 14 i Ligue 1 - kan puste litt lettere etter en forferdelig start på 2014. Kanarifuglene slet med formkurven, og var i fritt fall på tabellen. Laget befinner seg nå åtte poeng klar av nedrykksstreken, og bør kunne holde seg i divisjonen. Nantes er et lag som liker å overraske, noe de til gangs gjorde i seieren over Marseille tidligere denne sesongen.

Streken i den berømmelige regningen er at spissen - og kaptein - Filip Djordjevic fremdeles er ute. Uten angriperen vil de slite med å score mål. Det endrer likevel ikke det faktum at det hersker en god moral i laget. Spillerne kjemper for hverandre, og vil gjøre det vanskelig for Monaco.

Nantes gjør det sjelden godt i Monaco, og tatt i betraktning hjemmelagets behov for å reise kjerringa etter forrige helgs skuffelse, blir det vanskelig for Nantes. Jeg tror Monaco tar alle poengene her.

Berbatov er favoritt til å score først med 4.50 i odds. Mitt beste tips er derimot at hjemmelaget vinner begge omgangene til 3.50 i odds.

Resultattips: Monaco 3 Nantes 0 til 9.00 i odds.