Ligue 1, Tippetips: Monaco roter bort poeng mot Rennes!


Lille 1.57, Uavgjort 3.80, Valenciennes 6.25

Vi snakker om et av de største derbyene i fransk fotball. Det skille kun noen få kilometer mellom Lille og Valenciennes i Nord-Frankrike, og de to klubbene - og deres tilhengere - formelig hater hverandre. Og mer enn noen gang før; dette er en nøkkelkamp for begge lagene. 

Lille henger fremdeles med i kampen om andreplassen, ettersom de fremdeles befinner seg seks poeng bak Monaco. Valenciennes kjemper på sin side om fortsatte overlevelse i Ligue 1, der de ligger seks poeng bak Evian og trygg grunn. Lille noterte seg for en solid seier i Toulouse forrige helg, og ikke minst to flotte scoringer. Klubben står ubeseiret i Ligue 1-sammenheng siden 2. februar, og det bør ikke være noe å utsette på selvtilliten - selv med to backer (Franck Beria og Pape Souare) ute med karantene.

De vil likevel føle presset fra egne fans lørdag. Supporterne var på ingen måte fornøyde med innsatsen mot Guingamp (1-0) for to uker siden, og det fremste ankepunktet var måten laget spilte på. De trofaste tilhengerne krever angrepsfotball. Resultatene kommer som perler på en snot, men det holder altså ikke. Nå er det uansett duket for lokaloppgjør - og de stiller seg selvsagt bak laget. Lille har ikke tapt mot Valenciennes på eget gress på syv år, og betydningen av denne kampen kan ikke undervurderes.

Valencienne hadde grunn til å henge med nebbet forrige helg, da deres beste spiller - Majeed Waris - brant et straffespark i siste spilleminutt i 1-2 tapet mot Lyon. Den ghanesiske landslagsspilleren sørget for å få laget inn i kampen igjen med sin niende fulltreffer på 12 kamper, etter overgangen i januar. Men, angriperen misset altså fra krittmerket i hva som kan vise seg meget kostbart.

Med kun seks kamper igjen av sesongen, har VA et desperat behov for poeng. De må klare seg uten Marco Da Silva, hvis spiller ble sendt av banen mot Lyon, og stallen er allerede tynn. Det kan bli en lang ettermiddag for nedrykkskandidaten, selv om de akter å kjempe hardt. Jeg tror imidlertid Lille har kvalitetene som skal til, og oppildnes i tillegg av et fullsatt stadion.

Salomon Kalou er favoritt i markedet for første målscorer til 4.40. Mitt beste tips er imidlertid at Lille vinner uten å slippe inn baklengs til 2.40 i odds.

Resultattips: Lille 2 Valenciennes 0 - 7.50

 

Rennes 3.05, Uavgjort 3.15, Monaco 2.40

Nok en gang ruslet Monaco av banen uten å ha levert godt. Laget evnet likevel å gjøre av med Nantes med sifrene 3-1 - og det viktigste er jo å vinne. Men, en dag holder det ikke, og laget fra fyrstedømmet vil få juling. Slik de fikk mot Evian for to uker siden (0-1). 

Det kan skje igjen mot Rennes, lørdag. Det er så visst ikke et sted hvor man "snur bussen", og tar med seg poengene hjem igjen. Spesielt ikke sett i lys av Monacos problemer både på hjemme - og bortebane. Laget har kun vunnet tre av sine seks seneste seriekamper, og altfor ofte sluppet motstanderen til mål og sjanser. Manager Claudio Ranieri kommer under stadig større press, mens ryktene vil ha det til at klubben ønsker seg Zinedine Zidane som trener kommende sesong. Monaco er kun seks poeng klar av tredjeplassen Lille.

Rennes vil på alle måter gi Monaco kamp til døra i lørdagens oppgjør, som Nantes gjorde forrige helg. Monaco kunne takke James Rodriguez for seieren, i en kamp han på mange måter vant på egenhånd med to scoringer og en målgivende. Colombianeren er i knallform om dagen, og Monaco må nok en gang stole på at han leverer varene for å holde Lille fra livet.

Det som kanskje er mest bekymringsverdig for Ranieri, er lagets elendige forsvarsspill. Altfor ofte er det åpninger i de bakre rekker som motstanderen kan utnytte. Jeremy Toulalan, som var så god i sin tilbaketrukne midtbanerolle, virker sliten. Legg også til at Monaco sjelden gjør sine saker overbevisende i Renne. Fasiten viser kun to gevinster på de seneste 10 kampene der. 

Det er kanskje heller ikke riktig tidspunkt å sette pengene på Rennes. Philippe Montaniers gutter har endelig funnet formen. Laget er ubeseiret på sine fire seneste kamper - samtlige turneringer inkludert - noe som blant annet omfatter seier over Marseille i Ligue 1 og hjemme mot Lille i kvartfinalen av cupen.

Forrige helg slo de tilbake fra 0-2 til 2-2 mot Bordeaux. I Ola Toivonen har de trolig vinterens beste spillerkjøp. Han har inspirert hele laget, og funnet veien til nettmaskene seks ganger iløpet av 10 kamper etter overgangen. Romain Alessandrini er tilbake på sitt beste, og jeg tror Rennes vil kunne skape problemer for Monaco denne helgen. Dette lyser uavgjort lang vei; en poengdeling med mange scoringer.

Dimitar Berbatov er favoritt som første målscorer med 5.40 i odds. Mitt beste tips er likevel at Monaco scorer i begge omgangene til 3.85 i odds. At James Rodriguez scorer til 3.60 ganger innsatsen er også veldig fristende. 

Resultattips: Rennes 2 Monaco 2 - 15.00