Ligue 1, Tippetips: Lyon vs Nice


Lyon – Nice – Lørdag 16.00 norsk tid

Etter tre strake bortekamper (1-1-1) er Lyon endelig tilbake på Stade Gerland. Kanskje viktigst av alt: De er fremdeles på topp i Ligue 1. Lyon har ett poeng forsprang på de regjerende mesterne PSG, mens de har fire ned til Marseille med ni kamper igjen av sesongen. 

Selv om det er poengene som teller, har Lyon fordelen av en lettere terminliste enn de fremste gullrivalene. Det betyr imidlertid ikke at det ikke gjenstår vriene kamper. Oppgjøret mot Nice kan meget vel vise seg en slik. 

Til tross for at laget kun fikk med seg uavgjort fra Marseille søndag (0-0), er dette Lyon-mannskapet bredfulle av selvtillit i sesonginnspurten. Klubben har gjort sine saker meget godt i de såkalte toppoppgjørene i form av 1-1 mot PSG på eget gress, og 0-0 i den feiende flotte kampen mot Marseille på Stade Velodrome. Det er således ingenting å si på hvordan Lyon håndterer presset som følger med rollen som serieleder. 

Med en så vidt ung stall, er det imponerende å se hvor standhaftige de har vært - til tross for tapet mot Lille for tre uker siden. Lørdagens kamp mot Nice ser tilsynelatende ut som en mer overkommelig utfordring - selv om omstendighetene gjør det usikkert. For det første: Lyon må klare seg uten tre nøkkelspillere i Lacazette, Bedimo og Umtiti. Det betyr at halvparten av forsvarsfireren og klubbens toppscorer ikke er i aksjon.

Manager Hubert Fournier er dermed nødt til å rokere på alt som kan krype og gå. Tolisso kan bli flyttet fra midtbanen ned på venstreback, hvis ikke Dabo starter, vel og merke. Gonalons kan komme til å gjøre det samme, hvor han tar Umtitis stopperplass hvis Koné ikke er tilbake fra skade. Det borger i så fall for at Malbranque og Mvuemba starter på midtbanen, mens Gourcuff bør bli å finne på topp. Yattara eller Njie tar plassen ved siden av Fekir. 

Det er slett ikke idéelt med alle suspensjonene, og vi må samtidig ta med i regnestykket at Nice jakter et resultat her. Claude Puel - lagets trener og forhenværende Lyon-manager - håper på en reaksjon fra spillerne etter svake forestillinger den siste tiden. Etter 0-3-4 - hvorav fire strake tap - ligger klubben i øyeblikket på 16. plass i Ligue 1, og har en stor oppgave foran seg med tanke på overlevelse i toppdivisjonen. Laget har i tillegg to spillere ute med karantene - Puel og Diawara. 

Laget er blottet for selvtillit, og manageren sliter med å finne en løsning på problemene. Selv om Nice er på desperat poengjakt, klarer jeg ikke å se for meg at det blir uttelling lørdag. 

Nice har kun vunnet én av sine 28 bortekamper på Stade Gerland i seriesammenheng, og har tapt fire av de fem seneste. Dette lukter nytt tap! 

Beste Spill: Lyon vinner uten baklengs - 2.28

Resultattips: Lyon 2 Nice 0 - 7.50