Ligue 1, Tippetips: Lens vs Marseille


Lens – Marseille – Lørdag 21.00 norsk tid

Marseille følte seg bortdømt i søndagens toppkamp mot Lyon på Stade Velodrome. Oppgjøret inkluderte en rekke kontroversielle avgjørelser; blant annet et scoring for hjemmelaget som ble annullert og utvisningen av Morel. Hele uken har klubben klaget sin nød over urettferdigheten de har vært gjenstand for. 

Marseille er uansett fremdeles med i kampen om seriegullet, men seier sist hadde tatt dem opp i rygg på Lyon. Laget befinner seg istedet fire poeng bak Ligue 1s lederlag. De kan føle seg så snytt som de bare må ønske - sannheten er uansett at de er nødt til å vinne helgens kamp mot Lens. Vertene spiller normalt i Amiens, men grunnet oppussing av hjemmebanen går dette møtet av stabelen i Paris. Grunnet betydningen, spilles kampen på selveste Stade de France. 

Atter igjen må Marcelona Bielsa klare seg uten en rekke spillere i forsvar, hvorav Morel er ute med karantene. Nkoulou er på sin side fremdeles skadet. Baptiske Aloe beholder dermed plassen i laget sammen med Rod Fanni. Selv om gjestene må se seg tvunget til å legge om til fire i bakre ledd, har hvittrøyene fått piffen tilbake. 

Marseille spilte taktisk, teknisk og fysisk veldig godt mot Lyon - med en intensitet de har manglet den seneste tiden. De fremstod ikke minst mye sprekere fysisk. De har hatt en uke på seg til å forberede turen til hovedstaden - en kamp de bare må vinne. 

Bielsa & Co har ikke råd til å avgi poeng søndag. Idet kampen sparkes i gang, kan de befinne seg syv poeng bak Lyon og fem etter PSG henholdsvis. Men, de skal være i stand til å håndtere presset. Ikke rent lite positivt kan hentes fra kampen mot Lyon, og Bielsa krysser fingrene for at spillerne holder koken i fortsettelsen. Lens ligger nest nederst i divisjonen, til tross for seier over dumpekandidat Toulouse (2-1) sist. Gjestene akter uansett ikke å ta lett på denne oppgaven. 

Lens er selvsagt i trøbbel til tross for trepoengeren forrige helg. Det er fremdeles syv poeng opp til trygg grunn, med ni kamper igjen av sesongen. Ordet poengnød har sjelden vært dekkende - men, dette er et meget bregrenset mannskap. 

De var imidlertid ikke fullstendig håpløse i det omvendte oppgjøret, hvor de kun måtte gi tapt på tampen av oppgjøret (1-2). De har derimot slitt den siste tiden, selv om de akter å kjempe til fløyta går også nå. 

Vertene kan skilte med lagmoral og kampvilje. De har ingenting å tape, og alt press ligger på Marseille. Jeg tror imidlertid at sistnevnte får en lett oppgave i søndagens kamp. 

Beste Spill: Marseille scorer Over 2.5 mål - 3.75

Resultattips: Lens 0 Marseille 3 - 13.00