Ligacupen, tippetips: Bournemouth vs Portsmouth


Bournemouth 1.62, uavgjort 3.65, Portsmouth 5.25

Trener Eddie Howe vendte forrige sesong tilbake til Bournemouth etter et mislykket opphold i Burnley. Det endte som det ofte gjør, når en fotballfrelser gjør sitt andre komme: Et nytt opprykk. Hjemmelaget spilte sist i Englands nest øverste divisjon i 1990, men synes å føle seg hjemme i the Championship allerede. Chris Powell og Charlton ble sendt tilbake til hovedstaden med 1-2 fra Sørkysten lørdag, etter at Lewis Grabban fant veien til nettmaskene ved to anledninger. Hjemmeseier tirsdag er tilgjengelig til 1.62 i odds.

Vi skal helt tilbake til 1971 for å finne den eneste gangen disse lagene har møtt hverandre i Ligacupen. Den gang gikk The Cherries seirende ut med 2-1. Hjemmelaget har likevel bare tatt seg forbi 1. Runde ved én anledning de siste syv sesongene (1-1-5). Portsmouth-seier er priset til 5.25 i odds.

Bournemouth-kaptein Tommy Elphick vil etter alle solemerker være tilbake i startoppstillingen, mens 35-åringen Ian Harte kan få sin debut etter overgangen fra Reading. Nykommeren Andrew Surman krysser også fingrene for spilleminutter.

Kan du huske Portsmouth fra da de spilte i Premier League? Selv de med begrenset hukommelse kan sikkert erindre at Pompey spiste kirsebær med de store så sent som i 2010. Deretter har nedturen vært bratt. Veldig bratt. Guy Whittinghams mannskap befinner seg i skrivende stund på 23.plass i seriens kjelleretasje – League 2. Seriedebuten var i sannhet ikke mye å skrive hjem om, med 1-4 tap mot tilreisende Oxford United foran 18.000 elleville supportere.

Pompey må klare seg uten suspenderte Johnny Ertl, mens forsvareren Bondz N’Gala kan få sin første kamp for gjestene.

Dette er et skikkelig Sørkyst-oppgjør mellom to lag som har hatt en fullstendig ulik utvikling de siste årene. Selv om Southampton er gjestenes fremste hatobjekt, er det likevel lenge siden Bournemouth var Pompey overlegne i seriesammenheng. Hjemmelaget skal kunne ta dette, men vi satser heller på mange scoringer.

Beste Spill:

Sats på Over 3.5 scoringer til 3.05 i odds

Sats på at hjemmelaget scorer i begge omgangene til 2.60 i odds