League One, Tippetips: Sheffield United vs Brentford


Sheffield United 3.20, Uavgjort 3.40, Brentford 2.10

Det har ikke manglet verken snø eller regn i Sheffield den siste tiden, noe som betyr at Bramall Lane-matta sjekkes tidlig onsdag morgen. Det betyr at kampen kan bli utsatt dersom ikke ”innsjøene” trekker seg tilbake.

Det går i sannhet nedover med de gamle guder. Stålbyens store stolthet (ha oss unnskyldt i denne sammenhengen, kjære Wednesday-supportere) kan skilte med ett seriemesterskap og tre FA Cup-triumfer siden klubben så sitt lys i 1889. Men, det begynner å bli lenge siden nytt sølvtøy kom inn dørene på Bramall Lane. Ikke siden 1925 har Blades-fansen hatt nevneverdig å feire, og det skal godt gjøres at man trenger å børste støvet av champagneglassene denne sesongen også.

Sheffield United befinner seg under den fryktede nedrykksstreken i League One, men har ikke mer enn ett poeng opp til Carlisle på trygg grunn. Det er imidlertid lys i tunellen. United har allerede gjort av med både Aston Villa og Fulham i FA Cupen, og møter Nottingham Forest i 5. Runde. I serien tok Nigel Clough & Co sin første seier på fem kamper (1-1-3) med 2-0 over Shrewsbury Town lørdag. Hjemmeseier onsdag er priset til 3.20 i odds.

Hardt prøvede United kan glede seg over at kaptein Michael Doyle er tilbake til onsdagens oppgjør etter tre kampers karantene. Midtbanespiller Stephen McGinn sjekkes før avspark, mens Chris Porter også kan få spilleminutter etter at han var i aksjon mot Shrewsbury.

At Mark Warburtons Brentford har hatt en solid sesong er ingen overdrivelse. La oss stille dagens lille quiz-spørsmål for deretter å svare på det selv; Når tapte The Bees sist en seriekamp? For 17 kamper siden. Sist gang London-laget smakte nederlag i seriesammenheng var 1-2 tapet borte mot Stevenage 12. oktober i fjor. Etter den tid viser fasiten 15-2-0, og ikke minst troner de på topp i divisjonen. Gjestene har vel og merke kun tre poeng ned til Wolves på den øverste play-off plassen, noe som gjør full pott desto viktigere. Borteseier er tilgjengelig til 2.10 i odds.

Midtstopper Jack Tarkowski kan bli å se i aksjon etter at utlånsavtalen med Oldham aldri materialiserte seg. Årsaken ligger å finne i Tony Craigs skade, og at Harlee Dean nettopp er tilbake fra lyskestrekk. Midtbanespiller Sam Saunders spiller ikke grunnet kneproblemer.

Tabellposisjoner til side; Sheffield United har fått en patent trener i Nigel Clough, og vil garantert klatre på tabellen i ukene fremover. På klubbens 14 hjemmekamper har det kun blitt tre tap, mens laget heller ikke har sluppet inn mer enn 14 baklengs. Brentford har på sin side kun sluppet til motstanderen ved 15 anledninger, noe som kan bety få scoringer onsdag. Vi skal imidlertid ikke avskrive muligheten for at Griffin Park-klubben sniker med seg poengene.

Beste Spill:

Sats på Under 1.5 scoringer til 3.30 i odds

Sats på 0-1 til 8.00 i odds