League One, Tippetips: Peterborough vs Colchester


Peterborough United 1.60, Uavgjort 3.80, Colchester United 5.15

Posh-manager Darren Ferguson ble den første i historien til å vinne Johnstone’s Paint Trophy som både trener og spiller, da Peterborough slo Chesterfield 3-1 på Wembley søndag. For den gode ordens skyld: Ferguson sikret seg tittelen med Wrexham tilbake i 2005, hvor han også skrev seg inn i målprotokollen i 2-0 seieren over Southend United.

Når vi beveger oss til London Road onsdag, handler det selvsagt om League One. Det skal imidlertid bli interessant å se hvordan klubbens første trofé av betydning – og dertil hørende feiring – vil innvirke på spillet. Og Cambridgeshire-klubben burde krysse fingrene for at suksessen kan løfte blåtrøyene i serieinnspurten. Kun to av de syv seneste seriekampene har endt med seier, og vi skal tilbake 15. mars for å finne sist Peterborough gikk av banen (2-0 mot MK Dons).

The Posh innehar for øyeblikket den nederste playoff-plassen, men Swindon, Walsall og MK Dons er alle kun en seier bak. Peterborough står imidlertid med to kamper mindre spilt enn mange av de øvrige lagene i opprykkskampen. Da gjelder det å kjenne sin besøkelsestid når dumpekandidat Colchester tar turen fra Essex.

Trener Ferguson sjekker forsvareren Shaun Brisley før kampstart, mens han må klare seg uten den suspenderte midtbanespilleren Joe Newell. Nicky Ajose, Ben Nugent, Jack Baldwin og Conor Washington er alle tilbake etter å ha vært utilgjengelige for cup-spill i finalen.

Om det har stokket seg for onsdagens hjemmelag, er situasjonen langt mer prekær for klubben fra Englands eldste by – Colchester. Jon Dunnes gutter har nemlig fattige to gevinster på sine 13 seneste seirekamper (2-3-8), mens siste bortekamp kom så langt tilbake som 18. januar med 4-2 seieren over Carlisle.

Colchester håper å ha den tidligere Arsenal-spilleren Sanchez Watt tilbake fra skade. Spissen har notert seg for tre ligascoringer på sine 17 kamper denne sesongen. Manager Dunne kan komme til å gi Crystal Palace-forsvareren Alex Wyther sin debut her.

Vurdering:

Begge lagene har desperat behov for poeng. Peterborough for å henge med i kampen om playoff, mens Colchester kjemper for fornyet League One-kontrakt. Britt Assombalonga fant nok en gang nettmaskene i Johnstone’s Paint Trophy-finalen, og den forhenværende Watford-spissen har hittil 25 mål i vise til denne sesongen. Vi tror på overbevisende hjemmeseier her.

Beste Spill:

Sats på Over 2.5 scoringer til hjemmelaget til 3.15 i odds

Sats på Peterborough-seier med 0-1 i markedet 3-way handicap til 2.70 i odds