League One: Rotherham jakter nytt opprykk!


Rotherham United

Er det noen som fremdeles ikke vet hvem Steve Evans er? I likhet med trenerkollega Martin Allen, er han er frittalende herremann med en noe ukonvensjonell stil. Evans har rukket å havne i problemer for å – i samarbeid med daværende arbeidsgiver Boston United – ha innrapportert feil kontraktsopplysninger til FA, skatteunndragelser og en rekke røde kort.

Det endrer likevel ikke det faktum at 50-åringen har fire opprykk bak seg med Boston United, Crawley Town og Rotherham. The Millers sikret seg League One-billetten med fem strake seire på tampen av sesongen, hvorav 31-åringen Danny Nardiello (jepp, den samme som herjet på et av de virkelig gamle Championship Manager med 20 i avslutteregenskaper) noterte seg for 19 seriemål.

Styreformann Tony Stewart er om mulig like ambisiøs som trener Evans. I kjølvannet av klubbens første opprykk siden 2001, bebudet forretningsmannen at han ville ”ta med seg godfølelsen inn i League One-sesongen”. Stewart har spyttet inn over £30 millioner siden han overtok Rotherham i 2008.

Arbeidet med kommende sesong har allerede begynt, med signeringene av Joe Skarz, Chesterfield-backen Richard Brindley og forhenværende Carlisle-keeper Adam Collin. Kvartetten Kayode Odejayi, Lionel Ainsworth, Nicky Hunt og Ian Sharps ble plassert på transferlista umiddelbart etter at opprykket ble klart.

”Dersom de fremdeles er i klubben ved utgangen av juni, skal vi selvsagt behandle dem med respekt”.

Vurdering

Dersom Rotherham skal kunne klare et nytt opprykk på rappen, må det investeres heftig i spillerstallen. Kun keeper Scott Shearer ble med Evans fra Crawley, og nå må man leter etter forsterkninger et ganske annet nivå. Mye tyder på at Evans vil få carte blanche til å handle de spillerne han føler han trenger. Dette peker i retning av opprykk, spør du oss!

Rotherham United er priset til 20.00 i odds på å vinne League One, mens en plass blant de tre øverste er tilgjengelig til 7.50.