League One: Kan Stoke Citys lillebror - Port Vale - fortsette oppturen?


Port Vale

Burslem-klubben har hatt en ørkesløst vandring i skyggenes dal de siste årene. Vi som har noen år på baken, kan erindre da The Valiants endte på åttendeplass i hva som i dag kalles the Championship. Vi snakker sesongen 1996/1997, og vi snakker selvsagt om spillere som Ian Bogie, Martin Foyle, Tony Naylor og senere Leicester City-spiller Steve Guppy. Staffordshire-klubben formelig oser nostalgi, og de fleste med et hjerte for engelsk ball er glade for at den turbulente tiden med administrasjon og eierskifte er over for Port Vale.

I så måte var årets sesong en eneste lang opptur for Micky Adams og det hardt prøvede publikummet på Vale Park. Klubben lå lenge an til å knipe andreplassen, men måtte se Steve EvansRotherham United klatre forbi da de selv evnet én seier og fem poengdelinger på de seks siste kampene. En spiller som er glad han forlot nettopp Rotherham, er angriper Tom Pope.

27-åringen tegnet seg nemlig for hele 31 seriemål – over en tredjedel av klubbens totale målbeholdning. Ikke noe tyder for øyeblikket på at Micky Adams må planlegge kommende sesong uten målmaskinen. Men, som vi alle vet: overgangsvinduet er langt for mindre klubber med gode spillere. Tidligere Wolves-forsvarer Daniel Jones, Sam Morsy, Doug Loft og reservekeeper Sam Johnson har alle blitt enige med klubben om mye kontrakter. Liam Chilvers og Chris Birchall har på sin side fått tilbud om 12 nye måneder på Vale Park.

Tom Pope hadde følgende å si til staffslive.co.uk:

“Alt etter hvem som kommer inn i løpet av sommeren, kan det bli litt av en sesong for vår del. Vi har gjort unna en brukbar sesong, men vi akter slett ikke å hvile på laurbærene”.

Vurdering

Vi sier oss enige i Tom Popes vurdering av situasjonen. Hvordan Port Vale vil fare i League One, avhenger av hvilke forsterkninger manager Adams klarer å hente inn. 37-åringen Lee Hughes hadde nok en god sesong foran motstanderens mål, med 10 mål på 18 kamper for hvittrøyene som fasit. At den tidligere fengselfuglen kan bli kjekk å ha, godtgjøres av spissens scoringsstatistikk. Lee Hughes har nemlig scoret mindre enn 10 mål i løpet av en sesong, siden overgangen til West Bromwich i 2001. Vi har tro på en plassering blant de 10 beste, men ikke snakk om at det ender med opprykk…

Port Vale er priset til 40.00 i odds på å vinne League One, mens en plass blant de tre øverste er tilgjengelig til 15.00.