League One: Bradford City endelig opp fra kjelleren


Bradford City

Vet du hva Bradford, Bayern München, Borussia Dortmund og Manchester City har til felles? Jo, alle lagene har spilt på Wembley i løpet av 2012/2013-sesongen. Vet du hva de imidlertid ikke har til felles? Phil Parkinsons Bradford rakk å spille i Englands storstue hele to ganger i sesongen som gikk. Selv om det riktignok ble 0-5 tap mot Swansea i Ligacup-finalen, gjorde de av med tre Premier League-klubber på vei til Wembley.

Bedre gikk det derimot i Play-off finalen mot Adrian Boothroyds Northampton. I klubbens 64. kamp for sesongen sikret i realiteten The Bantams League One-billetten i løpet av 13 hektiske minutter med tre scoringer. Og for en oppreisning for manager Parkinson! Den gamle midtbanegeneralen – med over 350 seriekamper for Reading – har hatt vanskelige år etter at han forlot Colchester i 2006. Perioden som trener for Hull var trøblete, mens tiden som Charlton-manager en katastrofe. Men, dette er som man sier: historie. Vi skal holde oss til fremtiden, og mye tyder på at den overskuelige Bradford-fremtiden inneholder nettopp Phil Parkinson. 45-åringen har nemlig nettopp signert en treårskontrakt med Vally Parade-klubben.

Forsvarer Andrew Davies har også forpliktet seg til Yorkshire-laget de kommende årene, mens spissen James Hanson har uttalt at han er godt fornøyd med å bli værende. Bermuda-angriperen Nahki Wells tegnet seg for 18 scoringer i sesongen som gikk, og følges angivelig tett av andre klubber. Selv om 23-åringen ikke ønsker seg bort, har Bradford sagt at de vil vurdere seriøse bud.

Vurdering

Det er smått utrolig å tenke på at klubben så sent som i januar 2012 lå som nummer 87 av ligasystemets totalt 92 klubber. Ikke noe annet forhenværende Premier League-lag hadde falt dypere. Nå ser det likevel langt lysere ut for klubben som trakk 12.000 i snitt på fjorårets hjemmekamper. Selv om fansen er glade for årets opptur, vil de garantert – innerst inne – håpe på ytterligere fremgang etter sommerferien. Vi tror på en plassering sånn cirka midt-på-treet for Phil Parkinsons menn.

Bradford City er priset til 40.00 i odds på å vinne League One, mens en plass blant de tre øverste er tilgjengelig til 15.00.