Helgens kombispill: Ed gir deg vinnerkombinasjonene!


Dobbel
 
Crystal Palacehar funnet veien til nettmaskene i hver eneste kamp de har spilt denne sesongen, og nå har i tillegg forsvarsrekka begynt å tette igjen. Slikt blir det poeng av. Det var på alle måter et landeveisrøveri da Nottingham Forest stjal med seg poeng sist, og forhindret 9 av 9 mulige poeng på de tre seneste. Laget kan imidlertid finne trøst i det faktum at de fullstendig dominerte kampen mot en klubb med opprykksambisjoner. Lørdag venter en ny hjemmekamp, men Cardiff skal kunne by på tøff motstand. Klubben som tidligere var kjent som the Bluebirds er med i kampen om direkte opprykk denne sesongen, og jakter tre poeng på Selhurst Park. Det er vanskelig å spå utfallet av denne kampen, men gitt at Palace har gjort det til vane å score og gjestenes angrepsvåpen er det verdt å satse på at begge lag scorer.

Lorient har startet sesongen usedvanlig godt i den franske serien. Det er takket være Alain Traore som står bokført med fire fulltreffere hittl. Midtbanespilleren fra Burkina Faso ble hentet fra degraderte Auxerre. Bretagne-klubben har på alle måter bidratt til at Bretagne-klubben har gjort det godt. Uavgjort mot Paris St Germain før tre strake seiere er godt driv. Lorient må imidlertid klare seg uten Traore mot Nice, i tillegg til den defensive bautaen Bruno Ecuele Manga. Gjestene har fått et oppsving under trener Claude Puel, selv om man ikke umiddelbart flyr oppover tabellen med tre poengdelinger på fem kamper. Laget er solid, og et svekket Lorient bør være overkommelig med tanke på å få med seg et poeng tilbake til Cote d'Azur.

Trippel

Helgens beste spill er uten tvil at Argentinos slår Santa Fe i Buenos Aires lørdag kveld. Vertene kan vise til gode resultater denne sesongen, og har bare fortsatt å bli bedre. Union er på sin side godt plassert på bunnen av tabellen, og 1.85 i odds på hjemmelaget er voldsomt raust. Bedre spillobjekt skal vanskelig gjøres å finne (før neste helg).

Manchester United tar turen til Liverpool søndag. Liverpool har vært direkte svake i Premier League-innledningen, og det er et under hvordan de er priset så lavt som de er. United har vunnet tre av fire kamper, og mens de kanskje ikke ser ut som et storlag for øyeblikket, har de en trener som vet hvordan man skaffer resultater og poeng. Hjemmelaget er på sin side over nedrykksstreken på målforskjell, men det kan vanskelig forklares at de er gjort til favoritter i dette oppgjøret. Fjern uavgjort bare for sikkerhetsskyld, og sats på United i trippelen med Draw no Bet.

I midtukekampene fikk vi et bilde av hvor forskjellig sesongen har forløpt for fjorårets mest spennende La Liga-klubber. Athletic Club har slitt svært mye etter at de trollbandt en hel fotballverden i Europa League-finalen i juno. Laget ble holdt til uavgjort av de israelske debutantene Kiryat Shmona torsdag, og uten Javi Martinez eller Fernando Llorente (sistnevnte er fremdeles i klubben, men mentalt fraværende) ser det mørkt ut. Når vi beveger oss til sørkysten, kan vi fastslå at utflyttere fra Essex og Norge samt andalucierne selv kan si seg meget godt fornøyde med sitt lokale lag - Malaga. Klubbens første kamp i Champions League mot russiske Zenit var imponerende. En tur til baskerland er som sedvanlig er fryktinngytende, men Pellegrinis mannskap er på oppadgående. Vi satser på at de tar alle poengene med Draw no Bet.

Firling

Arsenal de Sarandí er regjerende argentinsk seriemester, med helt ute av tittelkampen inneværende sesong. Det dro nytte av en del underlige hendelser i fjor da de tok tittelen, men skal få det vanskelig mot Estudiantes. Diego Cagna begynner å få dreisen på Pincha nå, og til tross for enkelte tøffe kamper tidlig i sesongen, har jeg tro på en rekke med gode resultater i tiden fremover. Jeg tror det starter med seier i helgen.

West Bromwich Albions Champions League-fantasier fikk et kraftig skudd for baugen forrige helg da Peter Odemwingie kostet dem poengene på Craven Cottage. Tapet til tross, Albions resultater denne sesongen er for så vidt oppløftende nok, med seier over både Liverpool og Everton i tillegg til en kredibel poengdeling på White Hart Lane. Det foregår samtaler i helgen om hvem som skal overta som Technical Director etter Dan Ashworth, men det skal ikke ha noen betydning for utfallet i helgens oppgjør. Laget skal ikke ha noen problemer med å gjøre av med Reading, i prosessen hvor West Bromwich er i ferd med å bli et av de vanskeligste lagene å møte i Premier Leauge.

I the Championship spiller Darren Fergusons Peterborough en kamp som på mange måter er et være-eller-ikke være. Kampen handler om å ikke bli fullstendig hektet av i kampen om overlevelse der the Posh befinner seg nederst på tabellen helt uten poeng. Ting skal imidlertid ikke bli lett når de møter nylig degraderte Wolves. Etter en famlende serieinnledning under lagets nye trener - Ståle Solbakken - begynner det å ligne på noe med tre strake seiere. Oddsen er god nok, og Wolves like så med divisjonens kanskje beste angrepsrekke.


Sicilia-klubben Palermo er i full oppløsning. Klubbens sprøyte gale president - Zamparini - ga trener nummer 50 fyken siden han overtok tømmene i Rosanero. Etter å ha kvittet seg med Sannino, har han hentet inn Gian Piero Gasperini. En herremann som hadde tunge tider i Inter i fjorårssesongen. En bortekamp mot Atalanta er dermed ikke hva Palermo trenger nå. Vertene ville spilt i en av europacupene hadde det ikke vært for poengtrekk, og i spissen Denis har de en av Serie As mest fryktede angrepsvåpen. Klubben fikk kanskje ikke så mye ros for seieren på San Siro forrige helg, men Stefano Colantunos mannskap fortsetter ufortrødent med seier over øyboerne.

Eds utvalgte

Dobbel: Crystal Palace v Cardiff - Begge lag scorer, Lorient v Nice Uavgjort. Odds: 5.92.
 
Trippel: Argentinos v Union Santa Fe, Liverpool v Manchester United DNB, Bilbao v Malaga DNB. Odds: 7.71.
 
Firling: Estudiantes v Arsenal de Sarandi, West Brom v Reading, Peterborough v Wolves, Atalanta v Palermo. Odds: 15.94.