Gullballen 2013, tippetips: Seks hete kandidater!


Regjerende Champions League-mestere Bayern München kan skilte med hele seks spillere på den 23 mann lange listen over kandidater til Gullballen 2013. Spørsmålet er hvem som stikker av med tittelen?

Navn: Franck Ribery

Lag: Bayern München & Frankrike

Odds i markedet for Gullballen 2013: 2.10 (favoritt)

Den franske kantspilleren har hatt sin beste sesong så langt i karrieren. Han har nemlig vært den som har prestert på et jevnt skyhøyt nivå på verdens beste klubblag. Ribery har hatt en sesong på linje med Messi og Ronaldo, selv om han ikke spiller i en like fremskutt rolle som nevnte duo. Fra sin posisjon på vingen bidro Ribery med 13 scoringer og 23 målgivende pasninger i fjorårssesongen. Inneværende sesong tegner til å bli enda bedre: 14 kamper har gitt 10 fulltreffere så langt. Ribery vil kanskje aldri ha en bedre mulighet til å sikre seg Gullballen, og han er i alle fall vår favoritt. 


Navn: Lionel Messi

Lag: Barcelona & Argentina

Odds: 2.65

Kan Messi ta sin femte tittel på rad? Han er definitivt med i kampen, etter 35 scoringer allerede. Småskader sørget for at han kun fikk med seg 47 kamper i 2012/2013-sesongen (han spilte henholdsvis 60 og 54 de to foregående sesongene), men leverte like fullt utrolige 75 scoringer og 18 målgivende pasninger. Han er i sannhet en fantastisk spiller, som gjør ham til mannen å slå. 


Navn: Cristiano Ronaldo

Lag: Real Madrid & Portugal

Odds: 7.50

Etter å ha endt bak Messi ved tre anledninger, må Ronaldo begynne å bli lei av hele Gullballen. I år kan han imidlertid havne enda lavere på seierspallen dersom Ribery blander seg inn i diskusjonen. Vi mener uansett ikke å si at Ronaldo har hatt en svak sesong. 62 scoringer og 14 målgivende pasninger forrige sesong er slett ikke til å kimse av, og portugiseren er fremdeles Real Madrids matchvinner. Spørsmålet er om vinneren fra 2008 har gjort nok til å knipe seieren? 


Navn: Zlatan Ibrahimovic

Lag: Paris Saint-Germain & Sweden

Odds: 20.00

Som god årsgangsvin blir Ibrahimovic bare bedre for hver sesong. Det synes ikke være ende på strømmen av utsøkte scoringer og matchvinner-øyeblikk fra PSG-spissen. Selv Edinson Cavanis inntreden har ikke endret det faktum at Zlatan er hovedrolleinnhaver på Parc des Princes. Men, er det slik at den franske ligaens anseelse tar noe bort fra svenskes prestasjoner? Nevnte til tross; Zlatan har hatt atter en flot sesong for et tittelvinnende lag. 


Navn: Neymar

Lag: Santos/Barcelona & Brazil

Odds: 25.00

Det vil være oppsiktsvekkende dersom trenere, lagkapteiner og journalister ga Neymar prisen. Spesielt sett i lys av at han spilte halve sesongen i Santos, og kun nettopp har begynt å finne formen i Barcelona. En flott scoring i sitt første El Clasico vil uansett ikke skade brassens sjanser. Ei heller mannens flotte oppvisning i sommerens Confederations Cup. Neymars tid vil komme - og kanskje så tidlig som neste år dersom han fortsetter å imponere på landslaget. Gullballen 2013 er derimot litt prematurt for den unge superstjernen. 


Navn: Gareth Bale

Lag: Tottenham, Real Madrid & Wales

Odds: 30.00

Selv om Bale har hatt en variende innledning på tilværelsen i Real Madrid, er det verdt å huske hva verdens dyreste spiller oppnådde i Tottenham. Lynhurtig, spektakulære scoringer og sterk som en okse - kvaliteter som gjorde ham til Premier Leagues fremste underholder. Kan den lite overbevisende starten på livet i Spania trekke ned? 

De øvrige kandidatene på FIFAs liste:

Andres Iniesta (Barcelona & Spania) - 25.00

Radamel Falcao (Atletico Madrid, Monaco & Colombia) - 25.00

Thomas Muller (Bayern München & Tyskland) - 40.00

Arjen Robben (Bayern München & Holland) - 40.00

Bastian Schweinsteiger (Bayern München & Tyskland) - 45.00

Mesut Ozil (Real Madrid, Arsenal & Tyskland) - 50.00

Robin van Persie (Manchester United & Holland) - 50.00

Philippe Lahm (Bayern München & Tyskland) - 50.00

Luis Suarez (Liverpool & Uruguay) - 50.00

Robert Lewandowski (Borussia Dortmund & Polen) - 75.00

Xavi Hernandez (Barcelona & Spania) - 100.00

Manuel Neuer (Bayern München & Tyskland) - 100.00

Edinson Cavani (Napoli, Paris Saint-Germain & Uruguay) - 100.00

Thiago Silva (Paris Saint-Germain & Brasil) - 100.00

Andrea Pirlo (Juventus & Italia) - 150.00

Yaya Toure (Manchester City & Elfenbenskysten) - 150.00

Eden Hazard (Chelsea & Belgia) - 200.00