Fransk Ligacup-finale, Tippetips: PSG får revansje!


Paris SG 1.48, Uavgjort 4.20, Lyon 7.00

Forrige uke var et mareritt for PSG, da klubben tapte to strake kamper for første gang denne sesongen.

Laurent Blanc måtte tåle hard kritikk for å ha disponert nøkkelspillerne på en dårlig måte (Edinson Cavani, Thiago Silva og Thiago Motta), og følgelig at de presterte langt under sitt normale nivå. Tapet mot Chelsea gjorde vondt, mens nederlaget mot Lyon var ekstra salt i såret.

Det hadde imidlertid ikke nevneverdig stor betydning for hovedstadsklubben i seriesammenheng. PSG ligger fremdeles 10 poeng klar av Monaco med fem kamper igjen av sesongen, og blir høyst trolig kronet seriemestere igjen. Hva som er vel så viktig nå, er å sikre seg "dobbelen" - altså, både seire og cup - og samtidig få revansje mot Lyon med seier lørdag. 

Blanc roterte laget i forkant av oppgjøret på Gerland Stadion søndag, men vil etter alle solemerker stille med sin sterkeste ellever denne helgen. Maxwell, Lucas Moura og Marco Verratti vil alle være tilbake i laget, og vi kan således forvente et ganske annet PSG.

PSG var langt nede etter tapet mot Lyon, og vil ønske å vise seg fra en langt bedre side. Cavani sløste hele fire klare sjanser i den kampen, slik han også gjorde mot Chelsea, og i Zlatan Ibrahimovic' fravær er han nødt til å få tingene til å stemme.

Uten Ibrahimovic har PSG trøblet, men de er klar over at de ikke har råd til å tape en tredje strake kamp. Presset ligger på spillerne og treneren, ettersom spekulasjonene rundt fremtiden har begynt å svirre. Blanc må levere varene. 

For Lyons del var søndagens seier en skikkelig opptur.

Laget kontrollerte kampen fra start til mål, presset motstanderen, og fortjente helt og fullt å gå seirende ut - til tross for at de måtte klare seg uten en rekke nøkkelspillere (Clement Grenier, Yoann Gourcuff, Anthony Lopes, Gueida Fofana og Samuel Umtiti). Klubben viste formidabel lagånd og langt bedre struktur enn PSG. 

Lyon sørget således for å opprettholde den gode hjemmestatistikken mot PSG, hvor klubben kun har tapt én av de ni seneste møtene mot de regjerende mesterne. Det er imidlertid alltid ganske annerledes på bortebane. Foruten Umtiti, må Lyon fremdeles klare seg uten nevnte spillere i finalen, og har i tillegg Bakary Kone (skade) og midtbanespiller - og målscorer søndag - Jordan Ferri til karantene.

Lyon lot PSG komme til enkelte sjanser søndag, og er naturligvis på det rene med at Cavani normalt ville notert seg for hat-trick. De er klare til dyst, men jeg tror PSG slår tilbake og tar en knepen seier.

Cavani er favoritt i markedet første målscorer til 3.80 i odds. Mitt beste tips er derimot Under 1.5 scoringer til 3.80.

Resultattips: Paris SG 1 Lyon 0 til 6.75