Football Manager 2014: De største røverkjøpene!


For å markere den seneste utgaven av Football Manager, skriver Iain Macintosh en artikkelserie eksklusivt for bet.unibet.com. Her kommer Del III:

Og selv om FM14 kanskje ikke er i en butikkhylle nær deg akkurat nå, har nevnte Iain tilbragt den siste uken med spillet. Her får du en handleliste tilpasset ethvert budsjett...

£30m - Marek Hamsik - Napoli

De store klubbene vil sirkle rundt den offensive midtbanespilleren fra start. Du må således være rask på labben, i tillegg til at du må legge solide bud på bordet for å holde Manchester City og PSG unna. Vi snakker for så vidt ikke om et "røverkjøp" i ordets rette forstand, men han er verdt hvert Pund. Enkelte spillere kjøper man med fremtiden for øye, mens andre som en kortsiktig "fix". Hamsik vil derimot heve laget umiddelbart, samt levere varene i minst syv sesonger deretter. 


£23m - Ever Banega - Valencia

 

Dersom budsjettet ditt ikke gir rom for Hamsik, kan jeg kanskje friste deg med Banega? En veldig lik spiller, selv om han riktignok er nokså mye lavere. Han ballfordeler med stor "B". Valencia sliter med å holde på stjernene i disse dager, og den stakkars Banega tjener kun £35.000 pr uke. Du trenger således ikke blåse hele lønnsbudsjettet for å lokke ham. En spiller som dette kan sikre Champions League-spill. Smak på følgende: Det kan koste deg mer å ikke kjøpe Banega. 

£15m - Cheick Tiote - Newcastle

Enkelte ganger er man ikke ute etter en spiller som skal skape noe. Enkelte ganger trenger man en "Ødelegger". Og hvem er vel mer ødeleggende for motstanderens spill enn nettopp Tiote? Aggression og Work Rate er satt til 18 og 20 henholdsvis, slik at vi har å gjøre med en voldelig utgave av Duracell-kaninen. Bill Shankly uttalte en gang at et lag er som et piano; Du trenger tre som kan spille det, og en som kan knuse det til pinneved. Jeg tror i alle fall at det var det han sa. 

£6m - Alvaro Arbeloa - Real Madrid

Backposisjonene er en av de viktigste med tanke på å holde tett bakover. Og hvis nevnte er målet, er Arbeola svaret. Du kan snappe ham fra Real Madrid for så lite som £6 millioner, og i en alder av 30 år, holder han minst i ytterligere to sesonger på toppnivå. Han er den ultimate forsikringen defensivt. Og hva vil man vel ikke betale for sjelefred?

£2.5m Michael Turner - Norwich

 

Vi skal ikke forsøke å få deg til å tro at midtstopper Turner er Baresi reinkarnert. Men, dersom Baresi foretok sitt andre komme i helikopter, ville Turner vært i stand til å sende det selvsamme helikopteret til havs. Helt uten å mukke. Mannen er lagd av stål!

£1.6m - Nicky Maynard - Cardiff

 

Fotballen kan meget vel ha endret seg på toppnivå. Det vil imidlertid alltid være rom for en spiss som kan løpe kjapt og som scorer regelmessig - selv om han ikke har annet å bidra med. Forestill deg Maynard som en billig utgave av Darren Bent, om du vil. Men prisen skal man ikke kimse av. Han vil levere scoringer på rekke og rad i Championship. 

£1m - Lee Wallace - Rangers

 

En av gjemte skattene nord for grensa: Wallace er en formidabel venstreback, og det er ingenting Rangers kan gjøre for å holde ham. Et bud på £1 million bør være nok til å hente en spiller som trolig er verdt minst fem ganger så mye. 

£300,000 - Albert Riera - Galatasaray

 

Det er vanskelig å holde Riera fokusert. Men, for et lag med behov for en stødig kilde til innlegg og frispark, kan 31-åringen være et skikkelig røverkjøp. Det han mangler ellers gjør han opp med venstrebeinet. Han kommer til å svikte innimellom, men hvem gjør vel ikke det? 

£145,000 - Lee Barnard - Southampton

 

Stakkars Barnard er nok et eksempel på en klubb som har vokst seg for stor for sine spillere. Han var fremragende for Southampton i League One, men er lite annet enn en kriseløsning i Premier League. I en alder av 28 år, og med evne til å score i alle andre divisjoner, er dette i høyeste grad et røverkjøp. 

£0 -  Nick Chadwick - Plymouth

 

For en klubb som ønsker å gå tilbake til røttene - hva er vel bedre enn å starte med denne storvokste kraftspissen? I hine år og dager en ungdomshelt på Goodison Park, med en karriere som ikke helt fortsatte som forventet. Med Heading og Anticipation satt til 14, trenger du ikke gjøre annet enn å lempe baller opp mot denne spissen.