FA Cup, taktisk vurdering: Manchester City v Wigan


Kampen sett fra et Manchester City-perspektiv: av Ric Turner, Blue Moon MCFC

Lagnyheter

Yaya Toure er klarert av klubbens medisinske personell, noe som betyr at Roberto Mancini har en tilnærmet fulltallig tropp å velge fra. Scott Sinclair har blitt diagnostisert med en blodpropp i skuldra, og følgelig ikke tilgjengelig. Den italienske treneren gjorde omfattende rokeringer i startelleveren til midtuke-oppgjøret, hvorav kun Samir Nasri og Carlos Tevez kan føle seg sikre på fornyet tillit. Costel Pantilimon ligger an til å få sin klubbdebut mellom stengene. 

Formutvikling

Vi er i brukbar form i forkant av finalen, noe ett tap i løpet av våre åtte seneste kamper beviser. Nå som andreplassen er så godt som sikret, har de siste kampene vært noe tannløse. Håpet er at spillerne har disponert kreftene før Cup-finalen. Hvorvidt vi kan kalle inneværende sesong for godkjent eller ei, avhenger av nettopp finalen mot Wigan. 

Innbyrdes oppgjør

Statistikken vår mot Wigan er oppløftende sengelektyre - med 14-4-8 som fasit. Under Roberto Mancini har vi vunnet syv strake kamper mot the Latics - uten å slippe inn så mye som en eneste baklengs. 

Beste spill

Sats på at Manchester City vinner til 1.33 i odds. Selv om man sjelden kan ta noe for gitt, spesielt i en Cupfinale, er det mye som peker mot City-seier. Wigan sliter med en omfattende skadeliste, og overlevelse i Premier League er klubbens hovedprioritet. 

Sats på Yaya Toure som kampens første målscorer til 8.50 i odds. Ivorianeren spiller alltid godt på Wembley, og jeg kan se for meg at han skriver seg inn i målprotokollen som førstemann. 

Sats på at Manchester City ikke slipper inn mål til 1.92 i odds. Forsvaret har vist seg fra sin beste side den siste tiden, og jeg tror således at vi evner å holde Wigan på en armlengdes avstand. 

Resultattips: Man City 2-0 Wigan (7.00)

Antatt Lagoppstilling

Kampen sett fra et Wigan-perspektiv: av Paul Farrington, Wiganer.net

Lagnyheter

Dessverre handler veldig mye om klubbens skadesituasjon for øyeblikket. FA Cup-kampene og nedrykksstriden i serien har satt sine spor på spillerstallen. Ivan Ramis, Maynor Figueroa, Antolin Alcaraz, Ronnie Stam og Jean Beausejour mangler alle fra de bakre rekkene. Vi har derimot rikelig med angrepsspillere etter at Callum McManaman har tatt steget opp, og Shaun Maloneys skadecomeback.

Formutvikling

I seriesammenheng ser tingene vanskelig ut etter tapet mot Swansea i midtuka, mens cupinnsatsen derimot har vært upåklagelig. Sett i lys av vår sannsynlige degradering kan vi forvente en siste prestasjon her. 

Innbyrdes oppgjør

Etter at pengene gjorde sitt inntok i Manchester City har vi slitt i de innbyrdes oppgjørene. Vi tapte 0-2 mot Roberto Mancinis menn på hjemmebane, mens forestillingen på Etihad var betraktelig bedre (0-1). Vi har bevist at vi ikke kan prestere jevnt over en hel sesong, men i løpet av 90 minutter kan vi slå hvem som helst. 

Beste spill:

Sats på Callum McManaman som første målscorer til 16.00 i odds. Den forhenværende Everton-unggutten har vært i forrykende form, og er garantert lysten på å gjøre et godt inntrykk.

Sats på at Wigan vinner FA Cup-troféet til 4.60 i odds. Vi er kanskje outsidere her, men fullt i stand til å detonere en aldri så liten cupbombe. 

Sats på at begge lagene scorer til 1.86 i odds. Vi har et svakt forsvar, men tilsvarende godt angrep. Jeg tror vi har en underholdende finale i vente. 

Resultattips: Man City 1-1 Wigan Athletic (9.75) (Wigan vinner etter ekstraomganger)

Antatt Lagoppstilling