FA Cup: Manchester City v Wigan - 10 ting du bør vite!


10. Manchester City og Wigan møtes til dyst i FA Cup-finalen lørdag. Lagene har kun møtt hverandre i denne turneringen ved to tidligere anledninger. City har vunnet begge de foregående cup-oppgjørene, og priset til 1.35 i odds på å vinne i løpet av 90 minutter

9. Begge oppgjørene har endt 1-0. Vi skal helt tilbake til januar 1971 før å finne første gangen lagene møttes i offisiell sammenheng. En reprise av 1-0 i favør av Roberto Mancinis menn betaler 7.75 ganger innsatsen. 

8. Wigan har ikke vunnet mot City på ni forsøk - siden 2-1 seieren på hjemmebane i 2008. The Latics kan handles til 9.25 i odds på seier i løpet av 90 minutter. 

7. Wigan har faktisk ikke scoret mot City i løpet av de syv seneste møtene, og har sågar tapt samtlige. Oddsen på at Manchester City vinner uten å slippe inn baklengs er 2.15 i odds

6. Sergio Aguero ble tungen på vektskpla i Citys 2-1 seier over Chelsea i semifinalen (se under). Fulltrefferen er bare én av i alt 16 mål signert argentineren denne sesongen. Aguero er favoritt i markedet for målscorere med 1.95 i odds. 


5. Callum McManaman har tegnet seg for tre mål i løpet av sine seks siste opptredener. Det inkluderer Wigans andre mål for dagen i kampen mot Millwall i semifinalen. Midtbanespilleren er tilgjengelig til 16.00 på å score kampens første mål. 

4. Begge lagene har kun spilt uavgjort i én av sine seks seneste kamper. Dersom kampen står uten vinner etter 90 minutter, betaler dét 5.25 ganger innsatsen tilbake. 

3. City vant FA Cupen for to år siden. Yaya Toure ble dagens helt i 1-0 seieren over Stoke City, og midtbanespilleren omsettes til 3.10 i odds for scoring mot Wigan.  

2. Wigan spiller sin andre finale av betydning i løpet av syv år, etter at de også tok seg til Ligacup-finalen i 2006. Den gangen tapte de 0-4 mot Manchester United, hvis utfall er tilgjengelig til 16.00 i odds. 

1. Roberto Martinez' menn har scoret 1.8 mål i snitt pr FA Cup-kamp denne sesongen, samt notert seg for to - eller flere - mål i alle av sine tre siste kamper. The Latics er priset til 1.72 på å score på Wembley.