FA Cup, 1. Runde: Shortwood United vs Port Vale


Shortwood United 10.00, Uavgjort 5.50, Port Vale 1.25

Vi skal til Nailsworth i Gloucestershire i forbindelse med Shortwood Uniteds hjemmemøte med Port Vale mandag. Til dere som kanskje ikke er helt fortrolige med 8. Divisjon, kan vi opplyse om at John Evans’ gutter endte på åttendeplass i fjorårets Southern Football League, Division One South & West. Årets sesong har vært blandet drops resultatmessig. The Woods befinner seg på en foreløpig 19.plass (2-3-5), selv om FA Cupen naturlig nok skal sies å ha vært en forstyrrende faktor. Hjemmelaget har – for den gode ordens skyld – fem-seks kamper til gode på flere av lagene i divisjonen.

Til de som derimot måtte være fortrolige med Conference-fotball: Shortwood United er ”lillebror” til langt mer fasjonable Forest Green Rovers. Sistnevnte tilbringer en tilværelse på femte nivå, og drar om lag 1100 tilskuere til hjemmekampene på The New Lawn. Mandagens hjemmelag, derimot, har et tilskuersnitt på 91 personer denne sesongen. Noen som snakket om nær familie og venner? Desto morsommere er det at Rovers måtte se seg slått i fjerde kvalikrunde, mens Shortwood altså møter League One-klubben Port Vale i FA Cupens 1. Runde.

Shortwood har allerede gjort av med Dorchester Town (1-0) og Aldershot Town, og er slett ikke fremmed for å skape feststemning foran et fullsatt Meadowbank Ground. Hjemmeseier er priset til 10.00 i odds.

Gjestene fra Burslem har startet årets League One-sesong på habilt vis. Staffordshire-klubben har bokført 6-2-7 på sine 15 første kamper, og Micky Adams’ gutter har ett øye på play-off feltet. Port Vale ligger nemlig ikke mer enn tre små poeng bak Bradford, hvis klubb innehar den viktige sjetteplassen.

The Valiants har 2-0-3 på sine fem seneste i seriesammenheng, hvorav den siste kampen endte med 2-5 mot Play-Off kandidat Swindon Town. Målmaskinen Tom Pope har tegnet seg for scoringer i de to siste ligakampene, og står med fem fulltreffere totalt. At Port Vale scorer over 2.5 mål er priset til 2.05 i odds.

Spørsmålet er hvor mye denne kampen betyr for Port Vale. Hvittrøyene kommer til å stille med en rekke reservelagsspillere, mens hjemmelaget gjerne vil ha tak i premiepotten som følger i kjølvannet av avansement - £67.500. Enten så blir dette – for Port Vales del – pinlig jevnt, eller så stikker de tilreisende av med storseier. Vi har lyst til å tro at fotballen er rund. At cup er cup. Og at alt kan skje.

Beste Spill:

Sats på Shortwood United med 2-0 til 1.80 i markedet for 3-way handicap

Sats på at hjemmelaget scorer til 1.67 i odds