FA Cup, 1. Runde, Omspill: Gateshead vs Oxford United


Gateshead 2.80, Uavgjort 3.35, Oxford United 2.35

Vi beveger oss til Nordøst-England, til omspillkampen i FA Cupens 1. Runde. Denne kampen ble forsøkt avviklet drøye to uker siden, da kraftig regnvær satte en stopper for kampen. Drømmen om Wembley lever uansett fortsatt for Conference-klubben Gateshead og serielederen i League Two – Oxford United.

Gateshead hadde gjort alt i stand til folkefest i verdens eldste klubbturnering. Billettene var beskjedent priset og tradisjonelle sausage rolls stod klare for å fylle sulte ølmager. I det hele tatt var alt duket for et fullsatt International Stadium.

Grunnen til at begge lagene så veldig gjerne ønsker avansement – foruten æren, vel og merke – er at Wrexham venter i neste runde. Skulle man klare å ta seg forbi waliserne, er Newcastle, Tottenham og Manchester City blant klubbene i potten.

Trener Gary Mills’ gutter spiller på Englands femte nivå – Conference Premier – hvor de lå på 11.plass før lagene etter planen skulle spilt sist. The Tynesiders hadde gjort unna seks strake seiere – alle turneringer medregnet – før 0-2-1 på de etterfølgende tre. FA Cup-deltagelsen har ikke vært en forstyrrende faktor de siste ukene. Mills’ mannskap har nemlig to strake gevinster å vise til – FA Trophy-seieren over Hednesford Town inkludert. Gateshead er ubeseiret på eget gress siden midten av september, og tilgjengelig til 2.80 i odds for seier.

Gateshead har forlenget låneavtalen med venstrebacken Lewis Sirrell ut sesongen.

Oxford ligger i tet i seriens kjelleretasje – League Two – med 34 poeng. Det betyr på ingen måte at laget fra universitetsbyen er klare for League One kommende sesong. Avstanden ned til Newport på åttendeplass er nemlig ikke mer enn tre små poeng, og trener Chris Wilder er i samtaler med Portsmouth om den ledige trenerstillingen på Fratton Park.

Siden sist, har gjestene spilt 1-2-0 i sine fire seriekamper, hvor de har slått Morecambe (3-0), og spilt uavgjort mot divisjonskollegene Newport (0-0) og Fleetwood Town (1-1). Oddsen på Oxford-seier er 2.35.

Oxford kan glede seg over at Deane Smalley er tilbake etter skadeopphold, men flere spillere er fortsatt ute. Midtbanespiller Asa Hall er på sin side ikke tilgjengelig ettersom han er på utlån til klubben fra Shrewsbury Town. Jon Meades, Alfie Potter, Andy Whing, Jake Wright og Sean Rigg må alle følge kampen fra tribunen.

Gateshead ledet 2-0 i den første kampen mellom disse lagene, og det var først på overtid at Oxfords Danny Rose utlignet. De tilreisende har en skadeliste så lang som et vondt år, mens divisjonsforskjellen ikke skal ha nevneverdig betydning her. Oddsen på hjemmelaget er fristende!

Beste Spill:

Sats på Gateshead til 2.80 i odds

Sats på at Oxford ikke scorer til 3.80 i odds