Europa Rundt: Bales suser hjalp Real opp i tabelltet!


Waliserens stjernetreff sørget for omveltninger i toppen av La Liga, mens Zlatan noterte seg for nytt hat-trick. Bayern München leder på sin side Bundesligaen med 19 poeng...

Spania

En utrolig scoring signert Gareth Bale, var høydepunktet da Real Madrid feide Elche av banen med 3-0 i den spanske hovedstaden - et utfall som ble spådd av Unibets La Liga-ekspert Paul Wilkes.

Bales klubbkollega, Asier Illarramendi - også han en av sommerens nyervervelser - og Isco sørget for Los Blancos' to øvrige scoringer. Men, ting skulle bli enda bedre for Carlo Ancelottis gutter, ettersom begge gullrivalene snublet.

Lionel Messi bragte balanse i regnskapet etter at Barcelonas Alex Song hadde gitt Real Sociedad ledelsen på Anoeta. To scoringer i løpet av fem stakkede minutter i andre omgang, av Antoine Griezmann og David Zurutuza, ga Sociedad en uforglemmelig 3-1 seier. 

Nevnte ga Atletico Madrid mulighet til å klatre opp på tabelltopp med full pott mot middelhavsfareren Osasuna lørdag kveld. Hovedstadslaget slapp imidlertid inn tre baklengs iløpet av de første 45 minuttene, og gikk således på et pinlig 0-3 tap. Et resultat som betyr at Real ligger alene på topp med tre poengs klaring.


Frankrike

Sesongens tredje hat-trick for Zlatan Ibrahimovic ga Paris Saint-Germain 4-2 seier over Toulouse søndag. Det betyr videre at pariserne igjen leder tabellen med fem poeng ned til nummer to.

Ezwquel Lavezzi skrev seg inn i målprotokollen for gjestene, selv om seieren var ferdig levert idet Ibrahimovic fulgte opp med dagens tredje i 89. spilleminutt. 

PSG gikk inn i kampen med to poengs forsprang ned til Monaco, etter at Layvin Kurzawas vinnermål - fem minutter på overtid - ga 3-2 seier hjemme mot Reims fredag kveld. Lille og Lyon delte på sin side poengene broderlig med 0-0.


Tyskland

Tap for nummer to og tre henholdsvis i lørdagens Bundesliga-runde, betydde at Bayern München kunne øke forspranget til 19 poeng med seier søndag. Og det var ikke i nærheten av å rote det til.

Pep Guardiolas gutter gikk seirende ut med 4-0 i borteoppgjøret mot Hannover. Thomas Müller scoret to av målene, mens Thiago Alcantara og Mario Mandzukic sørget for de to øvrige.

Av Leverkusen og Dortmunds, var det Borussia Dortmund som kom dårligst ut av det med 0-3 i møtet med et Hamburg på oppadgående. Mirko Slomka er nyutnevnt trener, og den turkiske midtbanespilleren Hakan Calhanoglu markerte begivenheten med hat-trick.

Etter det ydmykende tapet mot PSG i Champions League, endte det bare marginalt bedre for Bayer Leverkusen mot Wolfsburg. 1-3 tap!


Italia

Et eneste mål i første omgang - signert Carlos Tevez - var nok til å vinne Torino-derbyet. Torino rev seg imildertid i håret da de ikke ble tilkjent et sent straffespark. Andrea Pirlo var gjerningsmann da han virket å felle Omar El Kaddouri. 

Juventus er dermed ni poeng klar av andreplassen Roma. Sistnevnte vant 1-0 over Bologna lørdag, etter at Radja Nainggolan satte inn kampens eneste scoring. Adel Taraabt var nok en gang i scoringsform i AC Milans imponerende 2-0 seier over Sampdoria. 

Bunnlaget Sassuolo måtte gi tapt etter et sent selvmål av Paolo Cannavaro i 2-3 tapet mot Lazio. Det betyr følgelig at klubben fremdeles er tabelljumbo. 

Sats på Champions League-kampene her!