Ed Malyons bankers: Stevenage slår Dagenham i kveld!


I kveld er det action i Johnstone's Paint Trophy i hele England. Det er imidlertid turneringens avdeling "Sør" (Southern) vi skal fokusere på.

Dagenham & Redbridge er verter når Stevenage kommer på besøk. Gjestene er naturlig nok favoritter i dette oppgjøret.

Stevenage (som har fjernet "Borough" fra klubbnavnet, hvis du lurte) er en klubb som har spilt over evne i nyere tid. Etter at de for første gang i historien tok steget opp i seriesystemet i 2010, tok det ikke lang ting før de også hadde gjort unna League Two. Nå drømmer fansen om spill på Englands nest øverste nivå.

Til tross for at det ble tap mot Sheffield United i play-off spillet i fjor og at motivatoren fremfor noen, Graham Westley, forlot klubben, har The Stags fortsatt å imponere. Denne sommeren har Hertfordshire-klubben blitt ytterligere forsterket spillemessig, og har en stall bestående av en fin blanding gammelt og nytt. Stevenage har kommet fint igang, og er ett av fire lag som fremdeles står ubeseiret i League One.

The Daggers har på sin side tunge dager i bunnen av League Two nok en gang, etter at de med nød og neppe unngikk nedrykk i fjor. Stevenage kan uansett gjøre lurt i å merke seg Dagenhams historikk. Klubben rykket opp i ligaen for første gang bare noen få år før Stevenage fulgte i samme fotspor. Turen gikk raskt til League One, før kurven brått har pekt nedover mot non-league igjen.

I kampen for å holde seg i divisjonen - og dermed seriesytemet - er suksess i Johnstone's Paint Trohpy ikke annet enn en forstyrrende faktor for vertene. Stevenage har i så måte en flott mulighet til å sikre seg videre avansement.

Forskjellene mellom lagene i kvalitet, form og hvorvidt de egentlig ønsker å vinne går i favør av Stevenage. Med 2.05 i odds er det dagens åpenbare spill.