Ed Malyons bankers: Sats på at Racing stikker av med seieren


Racing Clubkan klatre opp på andreplass med seier i kveld. Du kan føle deg helt sikker på at så skjer mot San Martin.

Gjestene tar turen fra San Juan til hovedstaden for kvelden oppgjør. Og det er ingen god statistikk San Martin har med seg i bagasjen. Fire tap på like mange kamper er ingen god start, og bedre ser det heller ikke ut til å bli.

Etter at "Gruvearbeiderne" med nød og neppe unngikk direkte nedrykk i fjorårets siste serierunde, og deretter ved at de vant kvalifiseringskampen, har spillerstallen blitt ytterligere svekket. Inneværende sesong blir en eneste lang kamp for gjestene.

Nøkkelen til fornyet kontrakt i fjor, var Gaston Capraris scoringsevner. Angriperens 11 mål var akkurat forskjellen mellom San Martins toppserie-endelikt og overlevelse.

Racing befinner seg i en ganske annen situasjon sammenlignet med forrige sesong. Andreplassen under trener Diego Simeone var tuftet på defensive kvaliteter. Da argentineren forsvant til Atletico Madrid - som endte med å vinne Europa League - tok Alfio Basile over trømmene og trygghet i bakre rekker forduftet som dugg for solen.

Bråkmakere som Teo Guiterrez har blitt sendt på dør, mens en rekke kostbare spillere er hentet inn. Spillere som Jose Sand har gjort sine saker godt i Serie A, mens VM-vinner Mauro Camoranesi fyller vakumet etter Claudio Yacob. Sistnevnte forsvant til Premier League og West Bromwich Albion.

Lagets nye manager - Luis Zubeldia - har i praksis byttet ut fem-seks av startelleveren i løpet av juni og juli. I motsetning til forventingene, har spillerne funnet hverandre kjapt, og laget har fått en finfin start. Klubben har vunnet to og spilt to uavgjorte, men poengdelingene har kommet mot gode motstandere. Sesongåpningen mot Atletico Rafaela innebar total dominans, men nyervervelsen Jose Sand hadde en debut han sikkert kan la gå i glemmeboka. Ikke bare fikk han feilaktig annullert to scoringer, men han bommet til alt overmål på to straffespark. Bittert, men like fullt to poeng i vansken. Lagets andre uavgjort kom mot sterke Lanus, hvis klubb lot flere landslagsspillere få hvile i forkant av landskamppausen.

Oddsen på Racing-seier er satt til høye 1.70. Løp og kjøp!