Ed Malyons Bankers: Colon gir Cerro juling!


Etter gårsdagens italienske tips er vi tilbake i Sør Amerika for å se nærmere på kontinentets nest viktigste turnering - Copa Sudamericana.

CONMEBOLs tilsvarende Europa League er inne i de 16 siste, og det er en rekke faktorer vi bør ha i mente når vi skal vurdere disse kampene. Høyde over havet, klima og ikke minst tabellposisjoner er viktig informasjon når vi skal sette spill på disse oppgjørene. I kveldens kamp mellom argentinske Colon de Santa Fe og Cerro Porteno fra Paraguay, er det lite å bry seg om med henblikk på høyde over havet. I stedet kan vi vurdere kampen for hva den egentlig er, ettersom begge lag stiller med sine foretrukne startellevere.

Cerro Porteno er et av de ledende lagene i Paraguay, og taper ikke mange kamper i den hjemlige serien. I likhet med gjestene har derimot hjemmelaget store problemer mot regional motstand. Mye kan sikkert tilskrives mangel på drepende hete eller utmattende høydeforskjell.

Colon drar fordel av å spille i kontinentets nest sterkeste serie, og således - som de fleste argentinske lag - anser de seg selv som favoritter i de fleste oppgjør på eget gress. Det er selvsagt en noe arrogant innstilling, men Colon er et lag breddfult av kvalitet, og har muligheter til å knipe serietittelen dersom ikke spill i Copa Sudamericana er en for stor distraksjon.

Cerro er et godt lag, men de er avhenger i altfor stor grad av én spiller - Jonny Fabbro. Vertene Colon har på sin side flere som deler på ansvaret i Lucas Mugni, spissduoen Ruben Ramirez og Emmanuele Gigliotti. I tillegg kan argentinerne skilte med et par andre navn som slett ikke hadde gjort en dårlig figur på kontinentets topplag.

Utelukkende på basis av klasseforskjell bør Colon ta dette. Oddsen på at så skjer er 1.75, noe som ikke er dårlig i hva som skal anses som en åpen kamp. Vertenes åtte seneste hjemmekamper har inneholdt scoringer til begge lag. Det kan være verdt å sette noen kroner på at det samme skjer torsdag.