Dansk Superliga: Topper og flopper etter 21. serierunde!


Hvem kan anses som topper og flopper etter serierunde 21 i den danske Superligaen? Unibet har sett nærmere på de ulike topplagene: 

1. FC Midtjylland (-) Det var ikke uten besværligheter, men bortekampen mot Randers var en av de viktigste for FCM denne våren, og seieren ble hentet hjem i siste liten. Det samme vil skje med seriemesterskapet.

2. FC København (-) God disiplin og en sjelden scoring signert Cornelius, ga hovedstadslaget seieren i Esbjerg. Ståle Solbakken & Co konsoliderte dermed 2. plassen - som er et absolutt minumum for den ambisiøse klubben.

3. Hobro (+4) Ville én scoring vært tilstrekkelig til seier for de nyopprykkede mot erkerivalen AaB? Ja, og dermed et HIK det eneste laget i den danske toppserien med tre strake gevinster (alle med 1-0). Imponerende.

4. AaB (-1) Auda. Mesterne stod med tre seiere på rappen, og hadde siktet seg inn på bronseplassen med gevinst i det nordjyske derbyet. Klubben er likevel et av de mest formsterke lagene i divisjonen.

5. OB (-1) Hadde egentlig ikke noe å stille opp med på den ujevne banen i Brøndby. Dermed forspilte Ove Pedersen & Co muligheten til å ha heng på baktroppen i teten. 

6. FC Nordsjælland (+3) Farum-klubben har funnet rytmen, og vant for andre etterfølgende uke uten å slippe inn baklengs. Alt annet enn tre poeng i Silkeborg vil fortone seg som en gedigen skuffelse. 

7. Randers FC (-2) Det er egentlig ikke fordi RFC spiller svakt, men faktum er likevel av bronsekandidaten har tapt sine tre seneste. Et bittert hjemmetap ble etterfulgt av en vrien kamp mot FC København. 

8. Brøndby IF (+2) Så kom den endelig - årets første seier. At det skjedde på eget gress var ingen overraskelse, og tilhengerne krever nå at de gode resultatene overføres til suksess også på bortebane.

9. SønderjyskE (-3) Åtte baklengs på to kamper, ispedd juling på eget gress av tabelljumboen, forteller oss at de ellers så solide sønderjyder har gått helt av hengslene. Uforklarlig! 

10. Esbjerg (-2) Vestjyderne kjempet det de kunne i hjemmekampen mot FCK. Men, det hjalp så lite - noe som gjør at laget står med tre tap på rad. Vinterens overgangsvindu har på ingen måte fart pent med EfB. 

11. Silkeborg (+1) Dumpekandidatens andre strake gevinst gjør at Kim Poulsens mannskap ikke lenger har Superligaens svakeste formkurve. Kampen for æren er på alle måter i gang.

12. FC Vestsjælland (-1) Ren og skjær elendighed er vel det som best beskriver FCVs situasjon. Laget spiller helt uten selvtillit og karakter, har tapt samtlige fire landskamper i 2015 og blir snart forbipassert av SIF.

Rundens opptur: Hobro
Rundens skuffelse: SønderjyskE