Dansk Cup, Tippetips: AaB tar seieren i Horsens


Onsdag tok FC København et skritt nærmere cuptriumf med 1-0 seier over FC Nordsjælland i Parken. Torsdag kveld handler det altså om den andre semifinalen mellom AC Horsens og AaB.

Det er med andre ord snakk om en kamp mellom nummer to i 1. Divisjon og Superligaen henholdsvis. Og det skal ikke minst bli spennende å se om Kent Nielsens nyopprykkede mannskap har fullt fokus - kun tre dager før en av sesongens viktigste hjemmekamper mot de regjerende mesterne FCK. Det er for øvrig 20. gang AaB befinner seg i semifinalene i den danske cupen.

At de polkastripede kan overlistes beviste tabelljumbo SønderjyskE - da de lyseblå fra Haderselv gjorde av med gullkandidatene med 3-2 på eget gress. En strek i regningen for et av de mest forsmsterke lagene, altså - hvis klubb har blitt skamrost for sitt offensive og pasningssterke spill.

Der er ingen tvil om at ACHs sjefstrener, Johnny Mølby (Bildet), vil bruke kampen i Haderelv til å øve på taktikken i forkant av torsdagens oppgjør mot favorittene fra Aalborg.

"Vi har en stor oppgave i vente mot et sterkt AaB-lag. Sistnevnte fikk et slag mot SønderjyskE, men har levert mange flotte prestasjoner. Jeg så dem blant annet mot AGF og FC Midtjylland, hvor de gjorde en riktig så god figur", uttalte Mølby til klubben hjemmeside.

Gjestene gjør klokt i ikke å undervurdere Den Gule Fare, som på sin side stiller med en startellever spekket med Superliga-erfaring. ACH knuste følgelig kollegene Vejle fra 1. Divisjon 5-0 tidligere denne måneden i kvartfinalene. Søndag møttes de to klubbene atter igjen i Horsens, i vårpremieren, men da med utfallet 0-0.

Bortelaget skal "bare" sikre seg et godt utgangspunkt til returoppgjøret i Aalborg, og samtidig unngå skader før helgens toppoppgjør mot FCK. Vi har en mistanke om at de tilreisende kommer fra Horsens med en knepen seier. 2-1 til AaB er et tips så godt som noe annet, og betaler 9.00 ganger innsatsen.

AaB stiller uten Rasmus Jönsson og Gilli Sørensen, som begge sliter med småskader. Ander K. Jacobsen og Henrik Dalsgaard er på sin side tilbake i trening, men ennå ikke kampklar.

Beste Spill:

Sats på at AaB vinner til 2.15 i odds