Copa Del Rey: Real vinner igjen mot Atletico


"Dette tegner til å bli en underlig finale", uttalte Cristiano Ronaldo til Real Madrids offisielle nettsted. "Vi spiller på vårt eget stadion, mens tribunen vil være delt broderlig mellom klubbenes supportere. Det vil uansett ikke forstyrre oss i vårt forsøk på å vinne cupen". Kanskje splittelsene innad i spillergruppa og dramatikken rundt treneren er viktigere faktorer. Alt ligger til rette for en dramatisk skilsmisse de kommende ukene, selv om alle parter burde ønske et siste trofé før den tid.

Atletico-keeper Thibaut Courtois er sikkert ikke veldig skuffet over at han gikk glipp av moderklubben Chelsea Europa League-triumf. Han vant tross alt samme turnering for bare 12 måneder siden. Motivasjonen er derimot på topp med henblikk på å skaffe seg sin egen medalje denne sesongen. Keeperen vedgår at Atletico er outsidere: "Dersom vi utelukkende ser på budsjett og spillermateriellet de har til disposisjon, er de kanskje favoritter. Det er likevel slik at finaler lever sitt eget liv. Det er ikke alltid forhåndsfavorittene som går seirende ut". Med en rekke nøkkelspillere på vei ut dørene, kan det bli lenge til de får en bedre mulighet til å vinne. 

Lagnyheter

Sergio Ramos er tilbake i trening. Til tross for uenighetene med trener Mourinho, vil spilleren bli en viktig brikke for Real Madrid. Spesielt siden Raphael Varane er ute resten av sesongen, og Pepe ute i den berømmelige kulda. Raul Albiol forventes å ta plass ved siden av vise-kapteinen, mens Karim Benzema trolig får tillit på topp. 

Arda Turan fikk sin første kamp fra start på seks uker søndag. Tyrkeren blir etter alle solemerker å finne på venstrekanten av Diego Simeones midtbane, mens Diego Costa og Radamel Falcao blir å finne i angrep. Brassen akter i tillegg å stoppe Xabi Alonso på midtbanen. 

Formutvikling

Poengdelingen mot Espanyol forærte Barcelona serietittelen. Det var første gang Real ikke maktet å vinne siden Champions League-tapet mot Dortmund. 

Tapet mot Barcelona var kun det andre i løpet av ni kamper for Atletico, mens det andre kom mot nettopp Real Madrid. Det kan således stille spørsmålstegn når Los Colchoneros møter skarpere motstand. 

Innbyrdes oppgjør

Jimmy Floyd-Hasselbank skrev seg inn i målprotokollen sist Atletico slo byrivalen. For tre uker siden scoret Rojiblancos kampens første mål, før de til slutt måtte gi tapt. Oddsen på at Real havner bakpå for deretter å vinne er 6.50

Målscorere

Store begivenheter innbyr de store navnene til å vise seg frem - vi finner knapt større profiler enn Ronaldo og Falcao. Overgangsspekulasjonene har tiltatt i styrke de siste to ukene. Ronaldo har blitt koblet til gamleklubben Manchester United, mens Falcao forventes å gå til Monaco. Begge lagene er lystne på å bevise sine scoringsegenskaper. Ronaldo er tilgjengelig til 3.05 i odds som kampens første målscorer, men Falco er priset til 6.25 i samme marked. For et mer lukrativt spill, kan det lønne seg å se nærmere på at en forsvarsspiller finner nettmaskene i løpet av 90 minutter. Diego Godin kan handles til 17.00 i odds, mens Sergio Ramos omsettes til 7.75 ganger innsatsen

Vurdering

Det er kanskje 14 år siden Atletico sist slo sine argeste rivaler. Alt kan imidlertid skje i enkeltkamper. Til tross for de interne stridighetene på Bernabeu, er det kun de modigste som velger å plassere spill på annet enn Mourinhos gutter i en finale. Real Madrid er tilgjengelig til 1.52 i odds for seier

Bonusspill

Tidlige scoringer har vært et påfallende fenomen i de foregående Madrid-derbyene. Hele fire mål har kommet i løpet av de 15 første spilleminuttene i de seks seneste innbyrdes. En ny scoring i samme periode betaler 2.65 i odds

Resultattips: Real Madrid 3-1 Atlético Madrid (11.00)