Confederations Cup, tippetips: Italia vs Japan


Italia jakter seieren som vil gi laget et høyst forventet avansement fra gruppespillet i Confederations Cup. Trener Prandelli er imidlertid i tvil om han skal gi spillerne som slo Mexico fornyet tillit, eller om han skal foreta endringer. Zaccheronis Japan har måtte tåle tre baklengs mot Brasil i åpningskampen, og vi kan således forvente et revansjesugent japansk mannskap. Oddsen på at vi blir vitne til en skikkelig overraskelse er 5.00 i odds

Lagnyheter

Prandelli satser trolig på sin sedvanlige 4-3-2-1 formasjon, hvorav Balotelli på topp og duoen Giaccherini - Aquilani bak AC Milan-stjernen (Fiorentina-spilleren erstatter dermed den formsvake Marchisio). I forsvaret bør Maggio få sjansen fra start på bekostning av Abate, mens Chiellini og Barzagli atter igjen utgjør stopperduoen. 

Zaccheroni sender etter alle solemerker utpå japanerne i 4-2-3-1 formasjonen han benyttet seg av i kampen mot Brasil. Maeda blir å finne som lagets spydspiss, mens Honda, Kagawa (venstre) og Okazaki (høyre) jobber i rommet bak ham. 

Formutvikling

Italia så sørgelig slitne ut etter VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia i Praha, og den påfølgende privatlandskampen mot Haiti. Heller enn at Italia fikk trøbbel, fikk vi se et aggressivt og ballbesittende lag i møtet med Mexico. 

Japan befinner seg på sin side i en litt kinkig situasjon, etter at nasjonen forrige uke sikret seg kvalifisering til kommende VM-sluttspill. spørsmålet er nemlig hvorvidt energien og det mentale er i vater. Lagets primære kvaliteter ligger å finne i spillernes hurtighet og aggresjon. Men, det er en krevende form for fotball, spesielt når laget er utkjørt (som vi ble vitne til mot Brasil). 

Innbyrdes oppgjør

Lagene har aldri møtt hverandre i offisiell sammenheng, men spilte 1-1 i en privatlandskamp så langt tilbake som i 2001.  

Vurdering

Ingen av lagene kan si seg helt fornøyd med uavgjort, selv om oddsen på 3.35 for poengdeling kan være fristende nok i seg selv. Vi kan uansett ikke forvente oss en kamp med mange mål. Heller enn å satse på H-U-B bør du vurdere Under 2.5 scoringer til 1.60 i odds

Klik her for at spille på nattens kamp mellem Italien og Japan hos Unibet