Championsip, Tippetips: Charlton Athletic vs Brighton & Hove


Charlton 2.85, Uavgjort 3.30, Brighton 2.45

Vi beveger oss til the Valley i forbindelse med oppgjøret mellom Charlton og Brighton. Selv om disse lagene kanskje ikke har så mange tilhengere utenfor balløya – foruten de som ble frelst av Brightons FA Cup-finale mot Manchesster United i 1983 – så har denne kampen en viss interesse. Ikke minst av to grunner: Hvem rykker ned fra the Championship, og hvilke lag tar play-off plassene?

Chris Powells Charlton er så visst en kandidat i førstenevnte kategori. London-klubben har ikke vunnet mer enn to av sine 10 nyligste kamper (2-3-5), og vi må helt tilbake til 26. oktober for å finne sist the Addicks ruslet av banen som seierherrer (2-0 mot Doncaster).

Klubben følger i det hele tatt mønsteret fra fjorårssesongen – hvor de også i år plukkere flere poeng på bortebane enn hva de gjør foran eget publikum. Dersom vi utelukkende ser på poengfangsten på eget gress, er kun Yeovil svakere enn Charlton (2-3-5). Som vi har nevnt tidligere har ikke hjemmelaget mange nøkkelspillere som kan dra lasset. Kermorgant er én, mens kaptein Johnnie Jackson er den andre vi vil trekke frem. Sistnevnte soner imidlertid sin siste av i alt tre kampers karantene.

Gjestene fra sørkysten er på sin side en av mange lag som har berettiget håp om play-off spill i mai. Selv om The Seagulls måtte ta til takke med 0-0 hjemme mot Huddersfield sist, har Brighton gjort nok på bortebane til å fortjene favorittstempel. 4-4-2 er fasiten for Oscar Garcias gutter når på reisefot. De tilreisendes målforskjell (8:6 på 10 kamper) forteller oss at dette kjapt kan bli målfattig.

Leonardo Ulloa bør være å finne på topp for Brighton etter at han kun fikk noen stakkede minutter i oppgjøret mot Huddersfield.

Charlton mangler en utpreget målscorer, og må stole på at Simon Church leverer varene. Selv om 2.45 i odds for Brighton-seier er fristende, er det vel så aktuelt å satse på få scoringer her.

Beste Spill:

Sats på Under 1.5 scoringer til 2.90 i odds

Sats på 0-0 og 0-1 til 8.00 og 7.50 i odds henholdsvis