Championship, Tippetips: Derby County vs Middlesbrough


Derby County 1.90, Uavgjort 3.35, Middlesbrough 3.90

Derby kvittet seg med Nigel Clough og hentet inn forhenværende landslagstrener Steve McClaren i September. At ansettelsen har vært den rette, sier vel 5-1-1 alt om?

Seieren over Wigan på DW Stadium var Derbys tredje strake i løpet av lagets fem nyligste kamper (3-1-1). The Rams har klatret fra 14. til 5. plass på tabellen. Med seier over Boro, ligger McClarens gutter plutselig ikke mer enn syv poeng bak lederdupen QPR og Leicester. Det høres kanskje ut som en uoverstigelig oppgave? Vel, i årets Championship stjeler samtlige lag poeng fra hverandre. Derby er i øyeblikket den eneste klubben som leverer jevnt. Hjemmeseier onsdag er tilgjengelig til 1.90 i odds.

Jamie Ward kan være tilbake i Derby elleveren til kveldens kamp. En kneskade sørget for å holde angriperen ute, og man fryktet 2-3 uker på sidelinja. Den nord-irske landslagsspilleren er imidlertid tilbake i trening, og spiller muligens mot Middlesbrough.

Ward har notert seg for fem scoringer i løpet av sine syv nyligste kamper – inkludert seiersmålet mot Bournemouth. Oddsen på at den tidligere Aston Villa-spissen scorer kampens første mål er 5.50.

Middlesbrough er atter en klubb som har byttet trener i løpet av sesongen. Tony Mowbray fikk reisepass i slutten av oktober, mens den ikke helt ukjente Aitor Karanka har fått oppgaven med å reise kjerringa. Den gamle Real Madrid-stopperen – og senere assistent i hovedstadsklubben – har 1-0-1 på sine to første kamper som Boro-trener. Leadbitter sørget for seiersmålet hjemme mot Bolton sist (1-0) med sin straffescoring åtte minutter før fullt tid. Borteseier onsdag kan handles til 3.90 i odds.

Leadbitter blir ikke å finne i aksjon mot Derby. Keeper Jason Steele soner karantene, mens spissen Lukas Jutkiewicz er tvilsom etter å ha pådratt seg en smell på treningsfeltet.

Derby er på gang, og dersom de leverer samme resultater i fortsettelsen, er de en seriøs utfordrer til direkte opprykk denne sesongen. Aitkor Karanka leter fremdeles etter den ”beste” Boro-elleveren, og har bebudet roteringer i ukene fremover.

Beste Spill:

Sats på at Derby scorer over 1.5 mål til 1.87 i odds

Sats på 1/1 i markedet Halv tid/Full tid til 2.95 i odds