Campeonato Brasileiro, Tippetips: Vitoria vs Cruzeiro


Vitória 2.50, Uavgjort 3.30, Cruzeiro 2.60 (Avspark 00:45 torsdag)


Cruzeiro har allerede gjort klar til fest. Ja, spillerne har allerede startet festivitasen etter 3-0 seiren over Gremio, hvis trepoenger betyr at lederlaget har 13 poeng ned til nærmeste utfordrer Atletico Paranaense. Nå skal mesterskapet også sikres matematisk. 

Det skal imidlertid ikke bli enkelt for gullfavoritten mot en av de store overraskelsene i Brasileirao - Vitoria. De nyopprykkede vertene kjemper nemlig om muligheten til spill i kommende sesongs Copa Libertadores. Ney Francos' mannskap står med to poeng mindre enn Botafogo, som i skrivende stund innehar den viktige fjerdeplassen. Den plassen som automatisk gir adgang til Sør Amerikas gjeveste klubbturnering. 

Vitoria kan glede seg over at forsvarer Juan er tilbake igjen etter karantene, mens Dinei blir å finne på topp.

Cruzeiro må klare seg uten den offensive midtbanespilleren Everton Ribeiro, som soner for kort. Ribeiro har vært en av nøkkelspillerne i jakten på mesterskapstittelen. I angrepet finner vi Borges, men Goulart, Julio Baptista og Dagoberto ligger bak ham igjen. 

Cruzeiro kan skilte med 19-6 i innbyrdes oppgjør mot Vitoria. Det er først og fremst et overtak som er skapt de seneste sesongene, ettersom gjestene kun har tapt ved én anledning i løpet av de åtte seneste disse lagene imellom. 

Oddsen indikerer at dette blir et meget jevnt oppgjør, selv om Vitoria er en vrien motstander på eget gress. Hjemmelaget har nemlig kun tapt én gang på Barradao denne sesongen, og 1 til 2.50 i odds er følgelig verdt å gå for. Cruzeiro skal dermed få lov til å feire seriemesterskapet offisielt i kommende kamp mot Ponte Preta.