Campeonato Brasileiro, Tippetips: Gremio vs Vasco da Gama


Gremio 1.67, Uavgjort 3.50, Vasco da Gama 5.00 (Avspark onsdag 22:30)

Gremio kjemper onsdag kveld om å beholde tredjeplassen, noe som vil gi en plass i kommende sesongs Copa Libertadores. Vasco da Gama, derimot, kjemper med kniven på strupen for unngå et katastrofalt nedrykk. 

Gremio befinner seg i krise, og klubbens forsprang ned til Goias og Botafogo er ett fattig poeng. Vertene har ikke vunnet på sine fire nyligste kamper, og fikk i tillegg juling mot de kommende seriemesterne Cruzeiro sist. 

Hjemmelaget må klare seg uten den forhenværende Napoli-spilleren Edu Vargas i angrepet grunnet landslagsforpliktelser (Chile). Trener Renato, som floppet diametralt i Roma på tampen av 80-tallet) sender utpå mannskapet i 3-5-2 formasjon med Barcos og Kleber på topp. 

 

Vasco ser ut som et lag på vei opp og frem, etter Adilson Batistas inntreden på trenerbenken. Rio-klubben ligger imidlertid kun ett poeng over den fryktede nedrykksstreken. Vasco da Gama spilte 2-2 mot Santos sist, men kan vente den defensive midtbanespilleren Wendel tilbake til onsdagens kamp. Skader er det vel og merke nok av i andre lagdeler. 

Gremio har ikke tapt mot Vasco på eget gress siden 2006, da gjestene vant 2-1. Siden den gang har det endt med tre seire til hjemmelaget, og poengdeling ved to anledninger.

Gremio går inn i dette som favoritter - og etter fire kamper uten gevinst, må de finne tilbake til vinnerformelen. Med tanke på avstanden disse lagene imellom på tabellen (17 poeng) frister det å satse på hjemmeseier. Vi lander på Gremio til 1.67 i odds.