Bayern leder an med Dortmund halsende etter


Sesongoppkjøringen er langdryge saker. Endeløse overgangssagaer og vennskapskamper i sakte kino med spillere som er uker unna kampform, kan bli for mye for noen og enhver. Borussia Dortmund og Bayern München setter imidlertid en solid stopper for nevnte, når de møtes i den tyske Super Cup'en lørdag kveld. 

Når vi snakker om "hatoppgjør" er det ikke noe som heter meningsløse kamper. La oss huske tilbake til 4. mai, da disse klubbene møttes på Dortmunds Signal Iduna Park - samme sted hvor også Super Cup'en vil finne sted. Det var i utgangspunktet - for de uinnvidde - en betydningsløs kamp, ettersom Bayern allerede hadde sikret seg seriemesterskapet. Klubbene var også i prosessen rundt å hente seg inn igjen fra Champions League-kamper kort tid i forveien. 

Selv om startoppstillingene ble endret, og enkelte stjernespillere fikk hvile, var kampen som et jordskjelv å regne. Temperaturen var skyhøy, kort ble delt ut i bøttevis - inkludert et rødt kort til Rafinha for taklingen av Jakub Blaszczykowski, mens Dortmunds Jürgen Klopp ba Bayerns sportsdirektør, Matthias Sammer, opp til dans på sidelinja. "Den som måtte tro at dette blir en vennskapskamp, kjenner ikke Borussia. Ei heller kan de ha særlig kjennskap til Bayern München heller", uttalte Dortmud-direktør Hans-Joachim Watzke. 

To ulike klubbkulturer - begge med suksess - og dertil hørende egoer, betyr at det ikke ligger an til et pyntelig oppgjør. Vi ble snytt for den første muligheten til å se disse lagene i aksjon i helgens Telekom Cup. Turneringen var en cup bestående av fire lag, hvorav alle spilte to kamper hver. Dortmund gikk glipp av finalen da keeper/kaptein Roman Weidenfeller forærte Borussia Mönchengladback et straffespark. 

Pep Guardiolas menn foretok ingen feilsteg, og gjorde av med Hamburg før de slo Gladbach i finalen. Dersom du lurte på hva Guardiola kunne tilføre et allerede uslåelig lag, er dette svaret: Allsidighet. Eksperimentet hvor Franck Ribery blir benyttet sentralt på midtbanen, viste seg å fungere etter intensjonen mot Gladbach. Franskmannen noterte seg for en aldeles strålende volleyscoring.

Helgens festiviteter bekreftet også at Thiego Alcantara er verdt hver eneste Euro Pep Guardiola la på bordet for Barcelona-spilleren. Spanias U21-stjerne fikk tillit fra start i begge av Bayerns kamper, og så ut som om han hadde hatt plassen i en årrekke allerede. Thiago noterte seg til alt overmål for en scoring mot Gladbach, da han satte ballen inn med brystkassa. 

Du leste riktig. En normalt defensiv midtbanespiller konverterte en lissepasning fra en back. Det er hvor gode Bayern er om dagen: Et mannskap breddfullt av selvtillit og flyt - selv uten Mario Götze, Javi Martinez og Bastian Schweinsteiger. 

Dortmund viste de samme taktene; flytende pasningsspill i begge kampene, til tross for at de måtte klare seg uten sine beste angripere. Spilleren som Liverpool ville ha - Henrikh Mkhitaryan - sliter med en ankelskade, mens Pierre-Emerick Aubameyang er tilbake etter mageproblemene som holdt ham borte fra Telekom Cupen. 

Vi får den første indikasjonen lørdag om Dortmund er i stand til å holde følge med Bayerns verdensstjerner. 

Sats på Bayern vs Dortmund i den tyske Super Cup'en her!