Allsvenskan, Tippetips: Häcken vs AIK


Häcken 2.50, uavgjort 3.15, AIK 2.85

Häcken spiser kirsebær med de store i Europa League denne sesongen. Gøteborg-klubben endte nemlig på andreplass i fjorårets Allsvenskan, og har allerede tatt seg til 2. kvalifiseringsrunde i kontinentets nest gjeveste turnering. Torsdag kveld evnet Peter Gerhardsson gutter å snu 0-2 til 2-2 i løpet av 20 hektiske minutter i Praha. Mohammed og Makondeles scoringer gjør at Getingarna har et ypperlig utgangspunkt før returoppgjøret torsdag.

Før den tid skal det derimot handle om det hjemlige seriespillet. Og vi som levde i villfarelsen om at Häcken endelig hadde blitt et stabilt topplag. Ikke før vi hadde tenkt tanken, hadde laget rukket å tape to på rappen mot AIK (0-2) og Kalmar (0-1) henholdsvis. Habil motstand, altså. Mer bekymringsverdig er det at begge nederlagene kom uten at Häcken var i stand til å score. Klubben leverte hele 67 scoringer i løpet av fjorårssesongen, mens de står bokført med lusne 19 mål etter drøyt halvspilt serie. Da er det heller ikke så rart at Häcken er å finne så langt ned som på 10.plass? Hjemmeseier er priset til 2.50 i odds.

Skal det bli målsus er hjemmelaget nødt til å sette sin lit til nederlandske Mostapha El Kabir. 25-åringen har bokført 10 mål i løpet av sine 15 seriekamper hittil, og er ikke overraskende favoritt i markedet for målscorere med 3.15 i odds.

Hjemmelagets Mohammed Ali Khan er tilbake igjen etter lårskade. Etter at klubben valgte ikke å forlenge kontrakten med Christian Frealdsson, har de hentet inn U21-målvakten Patrik Carlgren fra IK Brage.

AIK har våknet opp fra dvalen, og har for alvor blandet seg inn i den ypperste tetstriden. Klubben befinner seg på tredjeplass i serien – kun tre poeng bak tetlaget Malmö FF. Nøkkelen til den oppadgående formkurven ligger å finne i at Gnaget har tettet igjen bakover på banen. Stockholm-klubbens fem seneste kamper har gitt 4-1-0, med smått imponerende 10:2 i målforskjell. At den gamle Kongsvinger-spissen Andreas Alms mannskap vinner uten å slippe inn mål, er tilgjengelig til 5.40 i odds.

Gjestene må klare seg uten Alexander Milosevic som er ute med karantene. Den gamle Fredrikstad-kjenningen Celso Borges er på sin side opptatt med landslagsforpliktelser.

Utfallet av denne kampen er så visst ikke gitt på forhånd. Häcken kan så utrolig mye mer enn hva de har bevist hittil. Men når skal de begynne å levere når de har hatt 16 kamper på seg? AIK gjorde av med mandagens hjemmelag for bare et par uker siden med sifrene 2-0. Häckens 2-2 i Tsjekkia betyr kanskje at scoringsformen er på vei tilbake?

Beste Spill:

Sats på at hjemmelaget scorer i førsteomgangen til 1.94 i odds

Sats på uavgjort til 3.15 i odds