2. Bundesliga, tippetips: SC Paderborn vs Kaiserslautern


SC Paderborn 07 3.40, uavgjort 3.30, FC Kaiserslautern 2.10

Klubben fra Nordrhein-Westfahlen stiller i likhet med flere divisjonskolleger med ny trener i forkant av sesongstarten. André Breitenreiter er et relativt ubeskrevet blad for de fleste som ikke følger 2. Bundesliga – eller tysk fotballs kjelleretasjer – tett. Etter suksess med TSV Havelse – hvor cupseier mot Nurnberg og andreplassen i fjorårets Regionalliga Nord (4.divisjon) er noe av beholdningen – valgte altså Paderborn å ansette den tidligere HSV – og Wolfsburg-spilleren.

Vi skal unngå å trekke altfor mange navn opp av hatten, men vi er nødt til å nevne Paderborns keepertrener - Claus Reitmaier. Den nåværende 49-åringen valgte nemlig å aksle Lillestrøm-trøya i 2005/2006-sesongen, etter over 300 Bundesliga-kamper. Mange husker fremdeles tigerspranget fra 2-0 seieren mot Start i 2005. Vi koster på oss et gjensyn, selv om det strengt tatt er en avsporing.


Trener Breitenreiter skal altså forsøke å bedre 12.plassen fra i fjor. 39-åringen har hentet inn totalt ni spillere, hvorav en hel forsvarsfirer kan komponeres med nykommerne Michael Heinloth, Uwe Hünemeier, Fabian Scheffer og Martin Amedick. Midtbanen er mer eller mindre inntakt fra forrige sesong, mens 22-åringen Rick teten Voorde og Salio Sané har ankommet fra NEC Nijmegen og TSV Havelse henholdsvis.

At ikke Paderborn rotet seg inn i nedrykksstriden i fjor, skyldes i stor grad innsatsen på hjemmebane i vårsesongen. Hjemmeseier er tilgjengelig til 3.40 i odds.

I motsetning til vertene, lå det forventninger på trener Franco Fodas skuldre før fjorårssesongen tok til. Die Roten Teufel måtte imidlertid ta til takke med play-off spill mot Hoffenheim. Med tap i begge kampene, må den gamle Sturm Graz-helten Fodas altså belage seg på en ny sesong på nest øverste nivå.

Kaiserslautern har divisjonens desidert største budsjett, men har mistet spillere som Baumjohann, Kohler og Hoffer. Klubben har vel og merke gått til anskaffelse av Ring, Jenssen, spissene Matmour og Occean fra Eintracht Frankfurt og Gauss fra FSV Frankfurt. Borteseier er tilgjengelig til 2.10 i odds.

Kun Hertha Berlin og 1860 München slapp inn færre baklengs enn Kaiserslautern forrige sesong. Hjemmelaget har i tillegg forsterket de bakre rekker kraftig før sesongen, så dette lukter målfattig affære.

Beste Spill:

Sats på Under 2.5 scoringer til 1.85 i odds

Sats på 0-0 til 9.50 i odds