2. Bundesliga, tippetips: FC Ingolstadt vs Erzgebirge


FC Ingolstadt 1.95, uavgjort 3.30, Erzgebirge AUE 3.85

Hjemmelaget stiller med ny trener denne sesongen, i form av tidligere Kaiserslatuern – og Hoffenheim-manager Marco Kurz. Audi Sportpark-laget valgte å kvitte seg med Thomas Oral etter fjorårets skuffende 13.plass i mai, og Kurz har således fått tid på seg til å rydde godt på materiellsiden. Sascha Kirschstein, Illian Micanski og Andreas Schäfer har forsvunnet ut dørene, mens fem forsterkninger skal bidra til en god sesong for Die Schanzer.

23-åringen Alfredo Morales skal bli et spennende bekjentskap. Tysk-amerikaneren har vært i Hertha Berlin siden 2000, og står bokført med 20 kamper for førstelaget. Forsvareren har i tillegg notert seg for én landskamp for USA.

Erzgebirge savner kanskje tiden i det gamle Øst-Tyskland. I alle fall dersom man utelukkende ser på sølvtøy og titler. Det meste skjedde å 50-tallet for Veilchen, som hanket inn seriemesterskapet i ’55, ’56, ’57 og ’59.

Trener Falco Götz overtok tømmene på Erzgebirgsstadion så sent som i april. Sachsen-klubben håper følgelig at den tidligere Hertha Berlin – og Vietnam-treneren skal kunne forbedret 15.plassen fra forrige sesong.

Intet mindre enn syv spillere har kommet til klubben i løpet av sommeren, hvorav Rico Benatelli (offensiv midtbane), Zlatko Janjić (spiss) og Sascha Kirchstein (keeper) ser ut som umiddelbare tilvekster.

Sascha Kirchstein møter ironisk nok klubben har forlot forrige måned. 33-åringen har hatt en omflakkende karriere, hovedsakelig på Tysklands nest øverste nivå, men kan blant annet skilte med Champions League-fotball for Hamburger SV fra tidligere.

Beste Spill:

Sats på Hjemmeseier til 1.95 i odds

Sats på at Begge lagene scorer til 1.88 i odds

Bilde: Audi Sportarena, Donaulustig