Ligacupen: Tirsdagens tippetips


Leeds United 2.30  uavgjort 3.45  Southampton 2.90

Dette ville vært et toppoppgjør i fjorårets Championship. 12 måneder senere vet vi alle at Nigel Adkins og Saints allerede har tatt steget opp i det gjeveste selskap, mens Leeds - under ledelse av den sjarmerende Neil Warnock - befinner seg midt-på-treet i divisjonen under.

Når det er sagt, United har ikke tapt mer enn én av sine syv siste. Kamprekken inneholder en sterk seier mot Everton på Elland Road i forrige runde.

Saints er på sin side nest nederst av Premier League-lagene, og har kun plukket ett fattig poeng på de fire siste seriekampene.

Med forannevnte i mente, er vertene priset godt foran det entusiastiske hjemmepublikummet. Merk også at gjestene akter å hvile flere av sine antatt beste spillere.

Resultattips: Leeds 2-1 Southampton til 8.25

Bonusspill: Uavgjort/Leeds i markedet for HT/FT til 6.00


Reading 3.90  uavgjort 3.60  Arsenal 1.85

Jack Wilshere var endelig tilbake etter 15 måneder på sykestua i hjemmeoppgjøret mot QPR lørdag. Midtbanespilleren kan dermed få sin første bortekamp fra start i 2012 på Madejski Stadium. The Gunners var langt ifra overbevisende i lørdagens 1-0 seier mot Mark Hughes' mannskap. Ikke overraskende, etter mitt syn, tatt i betraktning lagets ustabile form. Klubben tapte mot Norwich på Carrow Road, og deretter mot Schalke på eget gress. Arsenal er rett og slett nødt til å skjerpe seg dersom de skal ta seg forbi Reading.

Reading har på sin side ikke vunnet siden de tok seg videre i nettopp Ligacupen for over en måned siden. Lagets rause forsvarsrekke har lekket 10 baklengs i løpet av de fem seneste kampene. Når man vet at motstanderen stiller med herrene Cazorla, Giroud og Podolski, mistenker man automatisk at dette tegner til å bli en tøff kveld for Brian McDermotts menn. Arsenal som vinner av Ligacupen er priset til 5.50.

Ryktene om at Arsenal skal fly til Berkshire - et sted som ligger drøye 8 mil unna Nord-London - er ennå ubekreftet. Det som imidlertid er sikkert, er at Arsene Wenger er under et voldsomt press med henblikk på å sikre klubben sølvtøy. Den franske professoren akter således å sende utpå høyst motiverte gutter i kveldens TV-sendte oppgjør.

Resultattips: Reading 0-3 Arsenal til 16.00

Bonusspill: Arsenal leder ved pause til 2.45


Sunderland 1.62  uavgjort 3.75  Middlesbrough 5.25

Sesonginnledningen har vært alt annet enn stabil for Sunderland. Martin O'Neills mannskap har vært bunnsolide i forsvar, men mangler fullstendig kreative bein fremover på banen. Fasiten er smått utrolige seks uavgjorte i løpet av åtte Premier League-kamper hittil.

Lagets nyervervelse Steven Fletcher har til tider vært en åpenbaring. Statistikken lyver uansett ikke - the Black Cats har ikke evnet mer enn 12 skudd på mål(!).

Naboklubben-Middlesbrough er inne i en god periode under ledelse av Tony Mowbray. Klubben kan vise til fire strake trepoengere i The Championship, og kan i tillegg skryte av å ha en uovertruffen bortestatistikk inneværende sesong. Vi trenger ikke å legge vekt på bortelagets reisetid, ettersom avstanden mellom byene er drøye 6 mil.

De forhenværende Boro-spillerne - Adan Johnson og Lee Cattermole - er garantert lystne på å vise seg fra sin beste side mot sin gamle arbeidsgiver. Det er verdt å merke seg at manager O'Neill er en trener med god historikk i denne turneringen. Han vant to ganger med Leicester City, og ledet Aston Villa til finalen.

Forvent en jevnspilt affære her, hvor ingen av lagene er villige til å ta unødvendig risiko. Ekstraomganger er en reell mulighet.

Resultattips: Sunderland 1-1 Middlesbrough

Bonusspill: Uavgjort/Uavgjort i markedet for HT/FT til 5.50


Swindon Town 3.30  uavgjort 3.20  Aston Villa 2.20

Dette interessante oppgjøret har tittelen "cup-bombe" allerede før kampstart. Med det mener vi selvsagt ikke at Aston Villa har spilt som et topplag den siste tiden.

Paul Lambert har ikke vært i stand til å få laget helt til å spille som han ønsker. Skotten har bygd laget rundt en rekke uerfarne unggutter, hvorav flere av dem har grunn til å frykte en tur til County Ground tirsdag kveld.

Paolo Di Canio har maktet å løfte Wiltshire-klubben. Swindon flørtet med Premier League-spill i 93/94-sesongen, men har opplevd en rekke nedrykk etter den tid. Den kontroversielle italieneren har formet et nytt og godt lag; gode med ballen, solide i forsvar og effektive fremover på banen.

Klubben befinner seg i området rundt Play-off i League One, og The Robins har allerede gjort av med tre lag fra høyere oppe i seriesystemet. 4-3 over Stoke City er et foreløpig høydepunkt.

Det sistnevnte resultatet betyr at Swindon kan koste på fremover når nølende Villa kommer til byen. Vi kan raskt bli vitne til en ny "bombe" tirsdag kveld.

Resultattips: Swindon 2-2 Aston Villa til 12.50

Bonusspill: Swindon avanserer til 2.20


Wigan Athletic 1.27  uavgjort 5.50  Bradford City 10.00

Bradford City er det svakest plasserte laget i seriesystemet som fremdeles henger med i Ligacupen. The Bantams har tatt seg så vidt langt i turneringen på grunn av heldig trekning. Denne bortekampen mot Wigan bør uansett være det siste Yorkshire-laget gjør i "Mikke Mus-cupen" for denne gang.

City har en god sesong under ledelse av Phil Parkinson, og befinner seg plassert på Play-off plass i League Two. Mye av æren skal tilfalle spissen Nahki Wells. 22-åringen ble hentet fra fotballens søpledynge i fjor, men har vist seg som en uslepen diamant. Angriperen fra Bermuda står med 10 scoringer allerede denne sesongen.

Wigan-manager Roberto Martinez akter garantert å fortelle spillerne at dette ikke blir walkover. Det er likevel vanskelig å se for seg annet enn hjemmeseier her.

The Latics kommer fra seier over West Ham, og har vunnet hver av sine foregående Ligacup-kamper 4-1. En reprise av nevnte resultat betaler 17.00. Vi har tro på at Wigan kan gjøre det bedre tirsdag. Det skal tross alt være forskjell på Premier League og League Two.

Resultattips: Wigan Athletic 5-0 Bradford City

Bonusspill: Hjemmelaget scorer i begge omgangene til 1.88