Tippetips, La Liga: Real Mallorca v BarcelonaReal Mallorca kunne ikke hatt en mer berg-og-dalbaneaktig sesong. Etter en god sesonginnledning har laget tapt fem strake seriekamper. Trener Joaquin Caparros er nødt til å sette punktum for klubbens svakeste periode på 21 år. Et revansjesugent Barcelona er imidlertid ikke godt nytt for hjemmelagets trener. 

Det har i sannhet vært en strabasiøs uke for Blaugrana, hvor spørsmålstegn rundt lagets spillestil atter igjen har meldt seg. Dani Alves oppsummerte det ypperlig på fredagens pressekonferanse: "Vi hadde en Plan B for et og et halvt år siden. Vi hentet inn en høyreist kar, men han er ikke i klubben lenger. Det fungerte rett og slett ikke; det er ikke slik vi akter å spille fotball". Han siktet naturlig nok til Zlatan Ibrahimovic, det er et perfekt svar til de som tviler på laget. Det er selvsagt en sannhet med visse modifikasjoner. Svensken var i høyeste grad en del av klubbens "Plan A", men forholdet til Pep Guardiola surnet, og angriperen forsvant. Dette til tross, Ibrahimovic bidro med viktige scoringer.

Lagnyheter

Andreu Fontas møter moderklubben, etter at han gikk på utlån til Mallorca i oktober. Forhenværende Barcelona-angriper Giovani dos Santos blir derimot ikke å finne i hjemmelagets startellever, etter at han pådro seg en skade i oppgjøret mot Deportivo. Mallorca mangler i det hele tatt syv nøkkelspillere til møtet mot Barcelona.

Gerard Piques skadecomeback er sårt tiltrengt for gjestene. Barcelona nærmer seg nå å kunne sende utpå sin foretrukne forsvarsfirer. Carles Puyol er tilbake i trening, med rekker ikke helgens oppgjør. Adriano har sluttet seg til listen over skadede spillere. 

Formutvikling

Kun ett eneste poeng på lagets fem seneste, har lagt en demper på Mallorcas flotte sesongstart. Klubben har møtt motstandere som Real Madrid og Sevilla, noe som betyr at laget kvalitetsmessig befinner seg et sted mellom den upåklagelig sesonginnledningen og lagets fem uten seier. 

Barcelona måtte kanskje returnere fra Skottland med tap onsdag kveld, men det er langt ifra krise i klubben. La oss ikke glemme at Messi traff tverrliggern og Alexis Sanchez skjøt i stolpen. Kampen kunne sett ganske annerledes ut. Statistisk sett er Vilanovas nåværende Barca-versjon den beste gjennom tidene.

Innbyrdes oppgjør

Mallorca har ikke evnet å finne veien til nettmaskene i fem av de syv seneste møtene med Barcelona på Iberostar Stadium. Mallorca beseiret katalanerne i mai 2009 med sifrene 2-1. Skulle historien gjenta seg, kan du i så fall regne med 28.00 ganger innsatsen.

Målscorere 

"Jeg mener Leo spilte godt. Enkelte ganger misser han på sjansene, men det er normalt", uttalte Vilanova etter seieren over Celta Vigo. Messi feiret scoringen mot Celtic med en tommel i munnen, for å markere sønnen Thiagos bursdag forrige uke. Argentineren er priset til 2.60 på å score kampens første mål.

Vurdering

"Jeg er klar over at det er vrient, men Barcelona er nødt til å tape til slutt. Man kan ikke vinne samtlige kamper. Hvorfor kan vi ikke tro at de feiler denne helgen?", undret Mallorca-angriperen Victor Casadeus tidligere denne uken. Dessverre for Mallorca tapte Barca kampen mot Celtic, og de er lystne på å reise kjerringa. Gjestene er tilgjengelige til 1.24 på seier. 

Bonusspill

De klarte det ikke helt på Celtic Park. Men, fem ganger tidligere denne sesongen har Barcelona slått tilbake etter å ha ligget under. Det kan være verdt å sette et spill på at Mallorca leder til pause, mens Barcelona vinner etter 90 minutter. Nevnte er priset til 22.00.

Resultattips: Real Mallorca 1-4 Barcelona (16.00)