Tippetips, La Liga: Real Madrid v Granada


En tidlig scoring ga Real Madrid den nødvendige selvtilliten i onsdagens kamp mot Barcelona. Gonzalo Higuaín har vist seg tilliten verdig og tok vare mulighet som bød seg da Javier Mascherano klønet det til. Jose Mourinho gjorde forsøk på å snakke ned betydningen av kampen i forkant, men reaksjonene etter kampslutt fortalte en ganske annen historie.

Quique Pina beslutning om å bli værende i Granada ble møtt med "tommel opp" fra så vel supportere, spillere og styremedlemmene. Mannens multi-tasking i kulissene, kombinert med eier Giampaolo Pozzos uortodokse overgangspolitikk, har vært med på å endre den lille klubben fullstendig. Fri tilgang på spillere fra italienske Udinese har vært en medvirkende faktor i suksessoppskriften.

Lagnyheter

Luka Modric ble byttet inn mot Barcelona, og fikk således sin debut. Det kan hende at kroaten skyver Mesut Özil ut av lagoppstillingen denne helgen. Mourinho er ute etter kontinuitet i laget, og Higuaíns scoring betyr trolig at han får plassen på topp på bekostning av Benzema.

Granada akter sannsynlig vis ikke å gjøre store endringene i kjølvannet av klubbens to åpningskamper, og stiller derfor i enten 4-2-3-1/4-3-3 formasjon. Floro Flores er klubbens fremste angrepsvåpen. Venstrebacken Guillherme Siqueira har blitt fulgt tett av en rekke klubber denne sommeren, og kan raskt skape problemer for motstanderne når han driver fremover på banen.

Formutvikling

Real Madrid bekreftet på mange måter at de er å regne med igjen etter seieren i El Clasico. Laget presset høyt, og fikk Barcelona til å gjør feil. 2-1 seieren var sesongens første.

Forventningene er naturlig nok langt lavere for Granadas del, selv om de har hatt en noenlunde sammenfallende start på sesongen. En uavgjort, ett tap og nå tur til Bernabeu betyr vanskeligheter for Andalusierne.

Innbyrdes oppgjør

Disse lagene har bare møtt hverandre to ganger. Begge gangene nå i 2012. Granada fant veien til nettmaskene i begge kampene, selv om 1-5 i januar ikke etterlot noen tvil om hvor poengene ville havne.

Målscorere

Cristiano Ronaldos midtuke-opptreden bestod av en rekke kvalitetselementer. Chippen over Piques hode var vakker, mens andreberøringen ikke av samme kvalitet. Like fullt klart portugiseren å holde balansen for deretter å sende i vei et skudd. Fra da av så Ronaldo seg aldri tilbake. Adriano var nødt til å sette inn en takling som vi bare ser i Rugby. Vi tror angriperen fortsetter i samme spor søndag, og 2.90 i odds som første målscorer er høyaktuelt.

Vurdering

Forvent at Real følger opp med den første trepoengeren i seriesammenheng her. Bare bunnlaget Racing Santander scoret færre enn Granada forrige sesong, og de har behov for en fast leverandør av nettkjenninger dersom de skal ha mulighet til overlevelse i La Liga. Det kan kanskje være verdt å sette et spill på at de ikke scorer til 1.65 i odds.

Resultattips

Real Madrid 3-1 Granada (10.00)