Tippetips, La Liga: Rayo Vallecano vs. Real Madrid


Alt snikksnakk fra Bernabeu-garderoben blir vanskeligere å holde tritt med dag for dag. Ettersom vi ikke engang har lest oktober av kalenderen ennå, tegner dette til å bli en interessant sesong. Hvilken pressekonferanse er beint frem ærlig, og hvilke er spill for galleriet? Hvilke medieutspill gjøres med overlegg, mens hva er uheldige kommentarer?

Etter Sevilla-kampen stilte Jose Mourinho spørsmålstegn ved de spanske spillernes engasjement. Iker Casillas, Xabi Alonso og Alvaro Arbeola hadde laget reklame for fotballsko dagen i forveien. Ikke overraskende preller offentlig kritikk av som vann på gås hva spillere angår. Det er imidlertid ikke noe som tyder på at de kritiske røstene kommer til å avta med det første. "Det handler om et tankesett, og om to eller tre spillere, som ikke er på linje med de øvrige. De er ikke engasjerte, og synes heller ikke å ha fotball som hovedprioritet i livet", formelig hveste Jose.

Lagnyheter

Hvilke spillere Mourinho egentlig viste til fortsatte da Sergio Ramos forsvant fra lagoppstillingen mot Manchester City. Tilsynelatende var beslutningen utelukkende fotballfaglig basert, så vi må regne med at forsvareren er tilbake i startelleveren nå. Minst én av duoen Mesut Özil og Luka Modric er tilbake i folden mot Rayo Vallecano.

Ruben Martinez er etter alle solemerker tilbake mellom stengene for Rayo etter å ha stått over med karantene mot Atletico Madrid. Alejandro Dominguez, Andrija Delibasic og Lass Bangoura gjorde alle et godt inntrykk i nevnte kamp, noe som gjør dem aktuelle for spill mot Real.

Formutvikling

Årets sesonginnledning er Mourinhos svakeste i trenerkarrieren. Noe av det samme skjedde i Chelsea, hvor utenomsportslige begivenheter ble hans bane. Reals seier i midtuke-oppgjøret mot Manchester City viste så vel karakter som kampvilje, men avdekte også en rekke svakheter.

Rayo burde vært erklært død og begravet da de lå under 0-4 mot Atletico, og kunne saktens vært unnskyldt for å la tankene vandre til andre og lystigere ting. Laget viste imidlertid stolthet og profesjonell innstilling, og tapte ikke med mer enn ett mål da dommeren endelig blåste av kampen. Det var lagets første tap i en sesong hvor de har prestert bedre enn forventningene.

Seneste innbyrdes oppgjør

I de fem nyligste møtene mellom lagene på Vallecas, har resultatet to ganger endt 0-1 mens to har hatt utfallet 2-3. Sistnevnte resultat betaler 20.00 ganger innsatsen tilbake. Reals 6-2 seier på hjemmebane i september 2011 var usedvanlig i forhold til de øvrige kampene i nyere tid.

Målscorere

Karim Benzema tilførte Real kjærkommen energi onsdag. Dersom han få tillit fra start, kan du få 4.70 ganger innsatsen tilbake dersom franskmannen tegner seg som kampens første målscorer. Oddsen på at han noterer seg for to eller flere mål er 6.00. Mannen som har for vane å stjele overskriftene - Ramos - er priset til 17.00 på å score kampens første mål.

Andrija Delibasic gjorde sitt andre og tredje mål for sesongen forrige helg, etter å ha startet på benken i alle tre kampene. Angriperen er priset til 14.00 på å score kampens siste mål.

Vurdering

Real Madrid har tapt alle sine tre bortekamper denne sesongen. Det kan de rett og slett ikke leve med, og dette må være kampen hvor de slår tilbake. Oddsen på at så skjer er 1.27.

Bonusspil

Fasiten i Rayo Vallecanos tre siste hjemmekamper er under 2.5 mål. Sett i lys av at Los Blancos er et stykke unna toppformen, kan det vise seg smart å satse på under 2.5 scoringer til 2.65 i odds.

Resultattips

Rayo Vallecano 1-3 Real Madrid (11.00)