Tippetips, La Liga: Målbonanza ligger i kortene i Bilbao vs Barça


Er det slutten på en æra? Slutten på klikk-klakk-fotball? Få enkeltkamper fremstår som historiske; men måten Bayern München plukket Barcelona fra hverandre på handlet om mer enn en dårlig dag på jobben. Vi hadde sett tegnene tidligere: De tapte sine to kamper mot Real Madrid, og har kun vunnet én av sine fire kamper i Champions League. Mot europas beste klubber sliter nemlig Barcelona med å svinge seg til de samme fotballhøyder som tidligere.

Det handler ikke utelukkende om valg av formasjon. Det er snarere en rekke formildende omstendigheter: Victor Valdes' svake form, skader på et allerede lurvete forsvar, kantspillere som ikke presser ballfører, og mangel på selvtillit. Vi nevner videre: Verdens beste spiller er ute av form, mens to av klubbens høye herrer sliter med helsa, og psykisk slitasje i troppen... alt nevnte har vært medvirkende.

Like fullt; vi snakker om et lag som er i ferd med å vinne La Liga-tittelen, og som kan se tilbake på seks strake semifinaler i Champions League. Det kan knapt kalles å abdisere. "Jeg mener det er urettferdig å snakke om et tronskifte", uttalte Andres Iniesta denne uken. "Det har ikke noe for seg å analysere fem år på bakgrunn av én kamp i München. For meg er en æra over når årene går og man ikke vinner titler". Athletic-manager Marcelo Bielsa var enig i midtbanespillerens vurdering. "Enkelte ganger er det å legge for mye betydning i et enkeltresultat bomskudd". Klubbens glansdager var over da Pep Guardiola forlot Barca i fjor sommer. En friskmeldt Tito Vilanova vil imidlertid bli gitt muligheten til å bevise hva han kan gjøre kommende sesong. Kun da kan vi felle en rettferdig dom. 

Lagnyheter

Athletics midtstopper, Aymeric Laporte, er bekreftet ute resten av sesongen. Borja Ekiza får etter alle solemerker tillit i tospann med Carlos Gurpegi nok en gang. Fernando Llorente tar trolig en plass i startelleveren på bekostning av Aritz Aduriz.

Rapportene vil ha det til at Vilanova akter å sende utpå et overraskende sterkt mannskap; blant annet Xavi og Gerard Pique. Christian Tello og Thiago Alcantara blir trolig å finne fra start, mens Cecs Fabregas og David Villa er lagets fremste angrepsvåpen på topp. 

Formutvikling

Athletic satte en stopper for Deportivos imponerende seiersrekke, og sørget for sin egen del for at det ikke ble et tredje tap. Dersom du ser bort ifra marerittet i Champions League, har Barcelona vunnet fem av sine seks seneste i det hjemlige seriespillet. 

Innbyrdes oppgjør

Bielsas første møte med Barcelona endte med et høyst kredibelt 2-2 resultat, og mange lovord for lagets gode spill. Sist gang gulljagende Barca var i Baskerland var kampen i realiteten over etter en halvtime, takket være to scoringer signert Pedro. 

Målscorere

David Villa er lysten på å vise hvorfor han skulle blitt byttet inn tidligere i tirsdagens kamp, og priset til 5.50 på å score kampens første mål. Cesc Fabregas har tatt ansvar i Lionel Messis fravær; den tidligere Arsenal-spilleren er tilgjengelig til 2.55 i odds på å score iløpet av kampen. Fernando Llorente virker å ha begravd stridsøksa med trener Bielsa, ettersom han har figurert fra start i lagets tre seneste (én scoring). Du kan satse på Llorente som målscorer til 2.80 mot Barcelonas lite patente forsvar

Vurdering

Etter forrige ukes ydmykelse kan ikke Barcelona koste på seg å synes synd på seg selv. Om de liker det eller ei, må de være forberedt på at Athletic vil gire opp tempoet i kampen. Dersom Barca svarer på utfordringen, vil det være en ypperlig oppkjøring til onsdagens "umulige" oppgave. Katalanerne omsettes til 1.65 på seier

Bonus bet

Forvent at denne kampen kommer kjapt i gang, ettersom begge lag vil overraske motstanderen. Over 2.5 scoringer i løpet av første omgang er priset til snertne 5.50 i odds.

Resultattips: Athletic Bilbao 2-4 Barcelona (32.00)