Tippetips, La Liga: Barcelona vs Betis


Det har ikke manglet på premature nekrologer i kjølvannet av tapet mot Bayern München onsdag kveld. Faktum er imidlertid følgende: Hadde du latt Pep Guardiolas mannskap anno 2010 - med en frisk og rask Lionel Messi - spill de to Champions League-kampene, ville utfallet vært et ganske annet. Vi har tross alt ikke siklet over, og hyllet, lagets pasningsspill for ingenting. 

Fotballfilosofien som råder både bør og skal ligge fast. Det er likevel ikke til å stikke under stol at visse justeringer ville vært fordelaktig. "Vi trenger ikke omkalfatringer", uttalte Tito Vilanova. Gerard Pique vedgikk derimot: "Vi er ikke lenger best. Den tittelen tilfaller andre nå. Kanskje vi må jobbe hardere", mens Dani Alves la til: "Vi er i dårlig form nå, og vi er nødt til å se på alternativene våre når vi må klare oss uten Messi". 

Betis' midtbaneledd kan se ganske annerledes ut kommende sesong. Canas har etter sigende blitt enig med Michael Laudrups Swansea City, mens klubbkollega Benat tilsynelatende ikke ønsker å forlenge kontrakten. Sistnevnte har 12 måneder igjen av sin nåværende avtale, men sier selv at "døren er ikke lukket" med henblikk på fortsatt spill for Beticos. Playmakeren hadde ikke avsluttet forrige setning før han nærmest ba Athletic Bilbao om å komme og hente ham. "Jeg kan ikke nekte for at jeg drømt om å spille for Athletic siden barnsben av. Det er hvor jeg kommer fra, og der jeg vokste opp". 

Lagnyheter

Både Lionel Messi og Sergio Busquets var tilbake i full trening lørdag morgen. Lagkamerat Victor Valdes har derimot hatt tilpassede treningsøkter grunnet problemer med venstrebeinet. Pedro blir absolutt ikke å se i spill søndag, mens Cesc Fabregas er suspendert. 

Betis har problemer med å få sin egen defensive kabal til å gå opp: Midtstopperduoen Damien Perquis og Paulao er begge ute med skader, mens venstrebacken Nacho har pådratt seg 10 gule kort denne sesongen. Alex Martinez stepper etter alle solemerker inn for sistnevnte, mens Ruben Perez vikarierer på midtbanen i Canas' sted. 

Formutvikling

0-3 tapet mot de tyske mesterne var Blaugranas andre hjemmetap denne sesongen. Det andre nederlaget kom mot Real Madrid. Betis' drøm om Europacup-spill neste sesong, er nå redusert til en - i beste fall - ullen feberfantasi etter én seier på lagets seks seneste. 

Innbyrdes oppgjør 

Verdiblancos har vunnet én og spilt to uavgjorte i løpet av de seks siste møtene disse lagene imellom. Det skal legges til at alle kampene hvor de har endt med poeng, har gått av stabelen på hjemmebane. På Camp Nou har Barcelona scoret ni mål på to kamper mot søndagens motstander. Over 4.5 scoringer er priset til 3.00 i odds

Målscorere

Dersom Messi er å finne i startoppstillingen, er han et naturlig spillobjekt i markedet for kampens første målscorer til 2.80 i odds. Ruben Castro har 16 scoringer på samvittigheten, og tilgjengelig til 4.50 i odds for scoring søndag. 

Vurdering

Barcelona har ikke mulighet til å sikre seg seriemesterskapet denne helgen, men kan befinne seg to poeng unna sitt 22. seriegull med seier over Betis. Kvalitetene i laget tilsier at de skal kunne legge den siste tidens skuffelser bak seg til 1.22 i odds. 

Bonusspill

Når alle roper på "Plan B" ville det vært ironisk dersom Barcelona gikk hen og fant nettmaskene med en heading. Oddsen for at så skjer signert Pique er 15.00, mens Alexis Sanchez kan handles til 20.00 ganger innsatsen i samme marked.

Resultattips: Barcelona 3-1 Real Betis (9.00)