Tippetips, La Liga: Barcelona v Valencia


Barcelona spilte med ti mann i over en time mot Ream Madrid. Det er all mulig grunn til å tro at det blir slitne bein av slikt, og noe som kan påvirke prestasjonene mot Valencia søndag kveld. Barcas evne til å holde ballen i laget, kombinert med trener Tito Vilanovas rotasjoner i startelleveren burde bety at effektene ikke blir særlig store. Kampen mot Real Madrid var Barcelonas andre kamp på rad som beviser at de sliter når de blir presset høyt i ballbanen, og følgelig at mye tid går med på å justere spillet deretter.


Uavgjortresultatet i Valencia forrige helg (3-3 mot Deportivo) ble ikke møtt med like mange smil som den foregående poengdelingen mot regjerende seriemester Real Madrid. Når man somler bort en 3-1 ledelse på hjemmebane med en drøy halvtime igjen å spille er det grunnlag for å stille visse spørsmålstegn.


Lagnyheter


Skaden på Dani Alves i oppvarmingen på Bernabeu viste seg avgjørende etterhvert som kampen skred frem. Avgjørelsen om å bruke Adriano på høyrebacken var feilslått idet spilleren fikk marsjordre. Dersom Alves må melde avbud igjen, må Martin Montoya i ilden igjen. Vilanova akter å gjøre endringer i startelleveren, noe som betyr at Tello og Fabregas kan få tillit. Carles Puyol formelig klør etter å spille igjen, til tross for å ha brukket kjeven, mens Alex Song kan få en skikkelig debut etter å ha kommet inn i andre omgang av Supercopa-oppgjøret.


Mauricio Pellegrino har holdt startelleveren uforandret i sine to åpningskamper. Filosofien står i skarp kontrast til da Unai Emery var sjef på Mestalla. Ricardo Costas utvisning fører imidlertid til at det ikke blir en tredje kamp med samme mannskap. Adil Rami tar plassen sentralt i forsvarsrekka.


Formutvikling


Barca fortsetter å imponere på eget gress, noe åtte scoringer på to kamper hjemme på Camp Nou illustrerer godt. Klubben har fortsatt den gode fotballen fra tiden under Pep Guardiola, og laget dominerer som regel gjestene fullstendig.


To kamper og like mange poengdelinger er fasiten så langt. Den tidligere stopperen Pellegrino trenger ikke å frykte fremtiden helt ennå, men er sikkert lysten på å få orden på forsvarsspillet. Laget slapp inn to baklengs etter tullball i forbindelse med hjørnespark, noe han garantert adresserte etter kampslutt. Å møte både Real Madrid og Barcelona i sesonginnledningen er intet mindre enn en ilddåp å regne for argentineren.


Innbyrdes oppgjør


Valencia har ikke vunnet over Barcelona på de 10 seneste forsøkene. Vi må helt tilbake til 2003 for å finne klubbens siste seier på Camp Nou. Gamletrener Emerys manglende suksess i nettopp kampene mot "storlagene" var årsaken til at fansen krevde nye koster.


Målscorere


Vikarstopper Rami utviklet en god forståelse med Victor Ruiz i forrige sesong. Han foretrekker en fysisk form for fotball, og trives således dårlig i møte med fotrappe spillere som Messi. Selv om han naturlig nok ikke er den eneste som sliter med å tøyle ballkunstneren, vil han slite mer enn de fleste. At Messi finner veien til nettmaskene nok en gang er priset til 1.42.


Roberto Soldados evne til å snike seg bak bakerste mann kan kaste av seg. I dette oppgjøret har han mulighet til å straffe Barcelonas høye forsvarslinje. Soldados noterte seg for to scoringer på Mestalla forrige helg, og hadde en scoring tvilsomt annullert for offside den foregående søndagen. At han på nytt skriver seg inn i målprotokollen i løpet av kampen betaler i så fall 3.80 ganger innsatsen. Skulle han fyre av en tidlig bombe, er den verdt 11.50.


Vurdering


Barcelonas hjemmeform burde få tankene på førsteomgangen mot Real Madrid til å forsvinne. Det er likevel ikke til å komme ifra at de møter et tøft og bestemt Valencia-lag her. Sett et spill på at Barcelona vinner knepent til 1.20, eller sats på "3-way" handicap - Valencia 0-1 ledelse - slik at en ettmålsseier til Barca betyr at du kan innkassere 4.75 på uavgjort.


Bonusspill


Nye trenere befinner seg selvsagt tidlig i prosessen med å formidle og å implementere idéene siden. Det faktum at laget ikke har klart å holde rent bakover, betyr at det fremdeles er en jobb som gjøres på treningsfeltet. Oddsen på at begge lagene scorer er 1.85.


Resultat-tips: Barceona 2-1 Valencia (8.50)