La Liga, tippetips: Osasuna vs Almeria


Osasuna 2.10, Uavgjort 3.30, Almeria 3.70

Osasuna står med 2-1-3 hjemme på Estadio El Sadar denne sesongen – en statistikk som bør forbedres dersom Pamplona-klubben skal forbedre den svake tabellposisjonen. Javi Gracias mannskap befinner seg på 17.plass, noe som er kun ett poeng over Real Betis og det fryktede nedrykksfeltet.

Los Rojillos er imidlertid ubeseiret på eget gress i de to seneste kampene (1-1-0), inkludert 0-0 mot selveste Barcelona. Slike resultater kan teoretisk fungere som en vitamininsprøytning. Ikke helt så med Osasuna. 0-5 mot Real Sociedad sist forteller oss at Gracias & Co kanskje har latt poengdelingen mot de regjerende seriemesterne gått dem til hodet. Hjemmeseier fredag er priset til 2.10 i odds.

Osasuna har et uttalt mål om å gjøre det bedre enn fjorårets 16.plass. Det kan bli vanskelig å snu skuta allerede mot Almeria. Trener Gracia må klare seg uten Jordan Loties og midtbanespiller Miguel de las Cuevas, som begge er suspendert.

Almeria ligger faktisk dårligere til enn vertene. Laget fra den andalusiske kystbyen lå lenge an til en umiddelbar retur til Segunda Division etter 10 strake kamper uten seier. Francisco Rodriguez’ gutter virker derimot å ha snudd den svake trenden. To gevinster mot Real Valladolid og Valencia har imidlertid søret for fornyet optimisme blant Rojiblanco-fansen.

Gjestene har funnet veien til nettmaskene to ganger i en og samme kamp ved seks anledninger denne sesongen (50%), mens angriper Rodri har notert seg for seks fulltreffere i seriesammenheng – 28,6% av Almerias ligamål.

Osasuna har slitt, og vil slite videre. Almeria er på gang, og vet i tillegg hvor målet står. Over 1.5 mål til gjestene er således et fristende spill.

Beste spill:

Sats på Rodi som målscorer til 3.65 i odds

Sats på at gjestene scorer Over 1.5 til 3.30 i odds