La Liga, Tippetips: Messi styrer mot rekord!


Atlético Madrid er klare for kvartfinalene i Europas gjeveste klubbturnering. Det skjer etter overbevisende spill mot italienske AC Milan. Det har i sannhet vært en lang og tøff sesong for Diego Simeones gutter. Nå er målstreken i sikte, og klubben er med i kampen om de to gjeveste troféene.

"Vi er et hardtarbeidende lag, og hva vi har oppnådd er et resultat av nettopp dét", uttalte kaptein Gabi. "Det er ingen tvil om at dette er en avgjørende periode vi går inn i, nå som det ikke gjenstår så altfor mange kamper av sesongen".


Málaga 12.00, Uavgjort 6.00, Real Madrid 1.22

 

Et par brukbare resultater mot andre nedrykksrivaler gjør at Malaga befinner seg tre poeng klar av nedrykksstreken. Det er fremdeles en del igjen av sesongen, men Bernd Schusters gutter er lystne på å holde koken. Lettere sagt enn gjort, når man møter gamleklubben.

Det var en rutinepreget seier for Madrid mot Levante. Carlo Ancelottis menn gjør ikke mange feil om dagen, og ser ut som et lag i stadig utvikling. Førsteelleveren plukker seg nesten selv, mens reservene leverer når de får muligheten.

Det er ikke lenger et spørsmål om hvem som skal spille på høyrebacken, etter at Alvaro Arbeola er bekreftet ute resten av sesongen. Dani Carvajal får dermed mulighet til å gjøre den posisjonen til sin egen. Sergio Ramos er suspendert etter at han betimelig nok pådro seg sitt 10. gule kort. Forsvareren er dermed klar til neste helgs møte med Barcelona.

Karim Benzema har bokført seks scoringer på like mange kamper, og franskmannen er priset til 4.60 i odds som kampens første målscorer. Iløpet av de seks nyligste kampene har Real scoret fem ganger innen stadionuret har vist 15 minutter. Oddsen på en ny tidlig scoring er 2.75.

Los Blancos har holdt buret rent i sine seks siste kamper - samtlige turneringer inkludert - og når de møter motstand fra de nedre delene av tabellen, slipper de sjelden inn baklengs. At bortelaget vinner uten å slippe inn mål omsettes til 1.95 i odds.

Resultattips: Malaga 0 Real Madrid 2 (7.50)


Barcelona 1.06, Uavgjort 11.00, Osasuna 30.00

 

Det var en oppvisning i kontroll og tålmodighet, da Barcelona slo tilbake etter det overraskende tapet mot Real Valladolid og vant mot Manchester City. "Vi spilte en veldig god kamp. Vi møtte solid motstand, med en rekke gode spillere, og hadde lyst til å ha ballen mye. Vi endte opp med å kontrollere alle fasene av spillet", uttalte Sportsdirektør Andoni Zubizarreta.

Det var en følelse av samhold blant spillerne etter kampen, noe som borger vel i forkant av serieinnspurten. "Når vi er samlet om dette, er det vanskelig å slå oss her", forklarte Dani Alves. Og han har selvsagt helt rett. Kun to ganger har Barca ruslet av Camp Nou som tapende lag.

Lionel Messi måtte til for å få hull på byllen igjen. Argentineren står dermed med åtte scoringer på fem kamper i Champions League. Ballmagikeren er nå ett mål unna å bli Barcelonas toppscorer gjennom tidene. Paulino Alcantara har rekorden med 369. Det er gode muligheter for at han skrives seg inn i historiebøkene allerede i denne kampen. Oddsen på at Messi scorer kampens første mål er 3.10.

Alt ballinnehav og dominans til tross er Barcelona fremdeles sårbare på dødballer. Osasuna er et fysisk og tøftspillende mannskap, og kan kjapt klare å score her (2.40).

Resultattips: Barcelona 4 Osasuna 1 (12.50)