La Liga, Tippetips: Målfest på Bernabeu lørdag kveld!


Det kom triste nyheter fra Barcelona-leiren denne uken; Victor Valdes' karriere i Blaugrana-trøya er over etter at han pådro seg en kneskade. Keeperen, som ble bekreftet ute for resten av sesongen, har ikke lagt skjul på at han forlater klubben til sommeren. 

Skadeproblemene vil i tillegg holde målvakten ute av Verdensmesterskapet i Brasil: "Det er veldig trist", uttalte landslagssjef Vicente Del Bosque til den spanske radiokanalen Onda Cero. "Det er alltid sørgelig når man ikke kan representere klubb - eller landslag i et VM-sluttspill".

Lagkameratene akter imidlertid å gjøre alt de kan for å vinne lokaloppgjøret lørdag.

Espanyol 9.00, uavgjort 5.25, Barcelona 1.30

Espanyol befinner seg på åttende plass i La Liga, og kan si seg rimelig greit fornøyd med Javier Aguirre av den grunn. Spillestilen han forfekter er ikke så estetisk som under Mauricio Pochettino. Men, så lenge resultatene triller inn, og klubben ligger på øvre halvdel, er supporterne tilfredse.

Aguirres mannskap er aggressive og direkte i spillestilen. De har satt seg fore å ødelegge for - og overraske - Barcelona med hurtige overganger. Anriperen Sergio Garcia er på det rene med at det ikke ligger an til et enkelt oppgjør: "Vi er nødt til å være 100% skjerpet, og vi er klar over at vi ikke kan tillate dem å spille sitt vanlige spill", sa Garcia. "Å gjøre av med våre største rivaler på hjemmebane vil være fantastisk. Jeg håper det blir en god kamp, og vi jakter selvsagt tre poeng".

Barcelona lot Xavi, Gerard Pique, Dani Alves og Sergio Busquets hvile i 3-0 seieren over Celta Vigo sist. Samtlige antas imidlertid å være tilbake her - hvor Pinto etter alle solemerker også erstatter Valdes. Ryktene vil ha det til at skaden på lagets No 1 har hatt en psykologisk påvirkning på enkelte av Valdes' nærmeste lagkamerater.

Neymars to fulltreffere onsdag var et sårt tiltrengt løft for en angriper som har vært i svak form den siste tiden. Oddsen på at brasilianeren scorer kampens første mål er 5.25.

Det katalanske derbyet har vært en nokså ensidig affære de seneste sesongene - resultatmessig. Espanyol har ikke slått erkerivalene på seks år, selv om de riktignok har spilt uavgjort i tre av de seks seneste hjemmekampene.

Det tilhører sjeldenhetene at Barca gir Espanyol rundjuling på bortebane. Under 2.5 scoringer er priset til 2.45 i odds.

Resultattips: Espanyol 0 Barcelona 2 (7.50)

 

Real Madrid 1.05, Uavgjort 12.00, Rayo Vallecano 35.00

Etter 31 strake kamper uten tap, har Real Madrid tapt to på rappen. Møtene mot Barcelona og formlaget Sevilla lå alltid an til å bli tøffe, men Los Blancos virket å være i normal form på vei inn i uka.

Den spanske avisen Marca foretok en undersøkelse, hvor de spurte hvem som er å laste for klubbens nedtur. Nesten 70% av de spurte svarte spillerne.

"Tapet var et spark i magen, men vi er Madrid og følgelig forpliktet til å reise oss igjen. Vi har fullstendig tro på at vi kan snu ting", uttalte den unge midtbanespilleren Isco. Og snuoperasjonen må starte mot Rayo. Noe annet enn seier vil bety en ny bølge av kritikk. 

Sergio Ramos og Angel di Maria er begge tilbake etter karantene, mens Pepe meget vel kan få en pust i bakken - med onsdagens oppgjør mot Borussia Dortmund i mente. Di Maria var strålende mot Barcelona, og han er garantert lysten på å levere en lignende forestilling her. Oddsen på at argentineren scorer kampens første mål er 7.50.

Paco Jemenez har nå vunnet flere kamper enn noen annen Rayo-trener gjennom historien. Lagets tre strake gevinster er i tillegg tangering av Juande Ramos' rekord.

Klubben er ubeseiret i mars, og befinner seg på 12. plass i serien etter å ha vunnet fire av sine fem seneste kamper. Rayo virket å være bankers med henblikk på nedrykk så sent som for seks uker siden. De kan meget vel være bare fem små poeng over nedrykksstreken, men selvtilliten er god på Vallecas. 35.00 i odds på at Rayo overrasker er meget godt betalt.

Alt borger i det hele tatt for en åpen og underholdende kamp. Real Madrid vil forsøke å reise kjerringa, mens Rayo ikke kjenner noen annen måte å spille på. Over 1.5 scoringer til bortelaget er priset til 5.60 i odds

Resultattips: Real Madrid 5 Rayo Vallecano 3 (110.00)