La Liga, Tippetips: Madrid-derby ender uavgjort, mens Barca vinner!


Fordel Real Madrid.

Anoeta og El Sadar er vriene baner å være gjest på. De færreste hadde likevel sett for seg at Barcelona og Atletico Madrid skulle gå tapende ut av forrige helgs serierunde. Duoen befinner seg nå tre poeng bak tabellteten, etter at de hadde en luke på fem poeng ned til Real ved inngangen til vinterpausen.

Los Blancos har blitt vant til å spille kampene før sine argeste rivaler denne sesongen, og vil garantert like å legge press på Barcelona også søndag. Som en liten fotnote: Real Madrid besitter førsteplassen i La Liga for første gang under ledelse av Carlo Ancelotti.

Denne helgen settes de imidlertid på en vanskelig prøve:

 

Atlético Madrid 3.55, Uavgjort 3.40, Real Madrid 2.10

 

Atlético Madrids president, Enrique Cerezo, er opprømt i forkant av klubbenes fjerde møte denne sesongen: "Det vil bli et bra lokaloppgjør, dette. Jeg er ikke så sikker på om fotballen blir av det gode slaget, men vi har i alle fall god sportsånd i vente". Han synes tydeligvis å glemme at Diego Costa og Pepe atter igjen møtes til duell her...

Den brasilianskfødte spissen - som krysser fingrene for spansk landslagsspill i sommerens VM - har kommentert sitt forhold til Sergio Ramos etter episodene på banen: "Vi går stadig bedre overens. Dersom jeg har behov for å klaske til ham, ja, så slår jeg - og hvis han føler behov for å dra til meg, så gjør han det. Men, dette lar vi forbli på banen", uttalte Costa. Angriperen er priset til 5.40 i odds som kampens første målscorer.

Foruten at Diego Lopez erstatter Iker Casillas mellom stengene, stiller Real Madrid med samme mannskap som knuste Schalke onsdag. Ramos, Luka Modric og Cristiano Ronaldo gikk alle glipp av seriekampen mot Elche. Den portugisiske kantspilleren har vært ute i tre ligaoppgjør, men håper å ta igjen noe av det fortapte etter to mål mot tyskerne. Ronaldo er tilgjengelig til 4.20 i odds som første målscorer.

Ni av de 14 siste scoringene i disse møtene har funnet sted iløpet av de 45 første minuttene - fordelt på seks kamper. Over 1.5 scoringer i første omgang betaler 2.55 i odds. 

Resultattips: Atlético Madrid 2 Real Madrid 2 (12.50)


Barcelona 1.05, Uavgjort 14.00, Almería 35.00

 

"La Real spilte godt, mens jeg var ute av stand til å forutse kampforløpet", forklarte Gerardo Martino etter sjokktapet mot Real Sociedad.

Treneren foretok seks endringer i laget som presterte så godt på Etihad - inkludert et formasjonsbytte. "Planen om å spille med tre på topp, innebar samtidig at vi måtte foreta rokeringer i midtbaneleddet. Vi trodde at kampen mot Manchester City ville sitte i beina, og følgelig kunne skape problemer, noe som førte til at vi foretok endringene. Likeledes; at samtlige spillere i stallen skal føle seg verdsatt", la Martino til.

Alex Song ble benyttet som defensiv midtbanespiller i tospann med Sergio Busquets. "Vi hadde diskutert formasjonen med Busquets - han er vant til å spille ved siden av et annen defensiv midtbanekollega på landslaget". I oppgjøret mot Almeria på Camp Nou, vil argentineren etter alle solemerker gå tilbake til den vanlige 4-3-3 formasjonen - med Xavi som dirigent.

Det er tre år siden andalusia-klubben spilte sist i Barcelona. Midtbanespiller Corona skrev seg inn i målprotokollen den gangen, med sin fulltreffer tidlig etter hvilen. Barcelona vant imidlertid kampen 3-1. Almeria har slitt med scoringsformen denne sesongen, selv om de riktignok vartet opp med to mål iløpet av kampens siste 10 spilleminutter mot Atletico Madrid for tre uker siden.

Med usikkerheten rundt hvilken Barcelona-versjon vi får se, er Almeria brukbart priset til scoring i andre omgang (4.40).

Resultattips: Barcelona 4 Almería 1 (14.00)